Protest cu capre în centrul oraşului Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarul unui teren din centrul oraşului Alba Iulia a găsit o modalitate inedită de a protesta împotriva administraţiei locale. Arhitectul Călin Cioban a adus azi dimineaţă câteva capre pentru a paşte iarba de pe teren.

Proprietarul protestează astfel pentru refuzul reprezentanţilor primăriei de a-i permite să împrejmuiască terenul sau să construiască pe acesta. De asemenea, bărbatul solicită aplicarea unei hotărâri a Consiliului local, care a fost de acord în urmă cu un an cu achiziţionarea terenului 408 metri pătraţi la preţul de 92.162 de euro. Ulterior, reprezentanţii administraţiei locale au amânat cumpărarea imobilului pe motiv că nu există bani la buget.

„Am ajuns la aceste măsuri extreme întrucât de ani de zile nu sunt lăsat să fac nimic cu terenul meu. Primăria Alba Iulia a avut în intenţie cumpărarea terenului încă din anul 2009, a fost aprobat în bugetul pe anul 2010 şi nici până acum nu s-a întâmplat nimic. Acum Primăria spune că nu mai are bani, dar nici nu vrea să închirieze. Dar cel mai deranjant este că nici pe mine nu mă lasă să construiesc nimic, pe propriul meu teren“, a spus Călin Cioban.

image

Pentru că niciuna dintre variante nu a fost pusă în aplicare, arhitectul a luat decizia de a iniţiat un protest inedit. Mai întâi a adus două căpiţe de fân pe teren, după care, astăzi, a venit cu caprele unei rude la păscut.

Zona respectivă are destinaţia de parcare în planul urbanistic general. „Vom renunţa la înţelegerea cu proprietarul terenului şi vom merge în instanţa de judecată care va decide ce se va întâmpla cu acest teren“, a declarat primarul Mircea Hava.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite