Protest în faţa Parchetului şi Poliţiei din Alba Iulia împotriva unor cămătari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost om de afaceri, victimă a cămătarilor, a protestat vineri în faţa sediilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi Poliţiei oraşului. Bărbatul este supărat că cele două instituţii nu tratează cum ar trebui o plângere penală depusă de el.

Emil Terebeşiu, fost proprietar al unei agenţii imobiliare, se plânge că a împrumutat în 2009 suma de 5.000 de euro de la cămătari din Alba Iulia. Pentru bani a oferit drept garanţie un contract de vânzare-cumpărare a unui teren.

Cămătarii îi solicită acum să plătească, pe lângă cei 5.000 de euro, şi o dobândă în valoare de 18.000 de euro. Între timp, însă, cămătarii au devenit proprietari pe teren şi s-au întăbulat şi pe casa pe care a construit-o. Bărbatul în vârstă de 37 de ani a depus plângere la Poliţie împotriva cămătarilor, pe care îi acuză de înşelăciune.

image

Supărat că reprezentanţii instituţiilor statului nu tratează cum ar trebui plângerea depusă de el, Emil Terebeşiu a solicitat şi primit aprobare de protest în faţa sediilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi Poliţiei oraşului. El s-a “înarmat” cu pancarte vizibile pe care a scris: “Ce să fac, să mă omor sau să trăiesc", "Pentru 5.000 de euro am rămas fără casă cu ajutorul cămătarilor din Alba", "Stop cămătarilor, fac apel şefilor Parchetului şi Poliţiei. Mulţumesc anticipat".

image

La poliţie a avut o discuţie cu comandantul IPJ Alba, chestorul principal Nicolae Căbulea. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, plângerea depusă de Emil Terebeşiu a fost soluţionată potrivit prevederilor legale şi a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia unde se află în curs de cercetare.

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite