INEDIT Protest anti-Băsescu în Alba: Păpuşă-marinar spânzurată pe „Calea Vacii“ din Lancrăm FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manechinul care-l  întruchipează pe Traian Băsescu în postura de marinar umplut cu rumeguş este spânzurat alături de o cruce pe care apar numele preşedintelui şi al premierului.

Un localnic din satul Lancrăm, satul de baştină a poetului şi filosofului Lucian Blaga, a ales o formă inedită de a protesta la adesa preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc. Octavian Sărac este cel care a confecţionat „recuzita“ pentru scena de spânzurare simbolică a manechinului care-l întruchipează pe preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele ar merita să fie pus ca şi manechinul ăsta. Protestul este pentru decădere, pentru că Băsescu este mai rău ca şi Nicolae Ceauşescu, care a ieşit în faţa poporului. Băsescu stă ascuns de 11 zile. Unde e la ora actuală?. Speranţa mea este că se schimbă. Nu se mai poate trăi în halul ăsta în România“, spune Octavian Sărac. Bărbatul de 50 de ani a pus scena spânzurării chiar pe faţada casei sale, situată pe strada ştiută de localnici  drept  „Calea Vacii“. Iniţial, păpuşa a fost spânzurată chiar pe marginea DN1, dar la cererea autorităţilor a fost mutată pe casa celui care a iniţiat forma inedită de protest.

image

Click pe poză pentru galerie foto

Aici ar trebui să fie spânzurat Băsescu. Dacă nu să ia un vapor să meargă în larg să-l mănânce rechinii. L-am umplut cu rumegaş ca să aibă din ce face pâine Băsescu“, a spus Octavian Sărac, cel care a regizat spânzurea simbolică. Bărbatul cere locuri de muncă şi un trai mai bun. Omul spune că scena  va rămâne pe casa sa până la demisia Preşedintelui şi a Guvernului. Luni, la ora 18.00, lângă păpuşa-marinar este programat un miting de protest la care vor participa mai mulţi localnici.

Până acum, în Alba au avut loc manifestări stradale împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a guvernului Boc în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Ocna Mureş şi Sebeş.  Un protest inedit are loc la Baia de Arieş. Nicolae Praţa, un bărbat de 37 de ani din oraş, a ajuns să fie cunoscut ca singurul protestatar anti-Băsescu din faţa Primăriei din localitate. . Bărbatul care îşi strigă, în primul rând, povestea tristă a propriei vieţi a ajuns celebru după ce fotografiile şi filmuleţul din timpul prootestului au ajuns pe reţeaua de socializare Facebook.

Luni, la Alba Iulia a avut loc un nou protest la Monumentul Revoluţiei. Aproximativ 30 de persoane s-au adunat şi au scandat lozinci anti-prezidenţiale şi anti-guvernamentale. Mişcări de protest mai mult sau mai puţin importante din punct de vedere a numărului de participanţi au fost programate şi la Ocna Mureş, Sebeş, Aiud şi Câmpeni.

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite