Pronunţare amânată în dosarul „Pomponio“ pentru inculpaţii care au recunoscut faptele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat vineri, pentru luni, pronunţarea în dosarul celor şase inculpaţi de la firma Pomponio SA, judecaţi în dosarul de evaziune fiscală alături de patru funcţionari de la Finanţe arestaţi preventiv.

Cei şase, foşti sau actuali angajaţi ai firmei Pomponio, au cerut să fie judecaţi potrivit documentelor administrate în faza de urmărire penală. Inculpaţii care au recunoscut faptele sunt Luca Anversa, patronul societăţii Pomponio, Elena Avram, Elena Crişan, Daniel Bădescu, Iulian Octavian Pop şi Ana Maria Goia, toţi angajaţi ai firmei la momentul producerii faptelor. Sunt acuzaţi de evaziune fiscală. Procurorul DIICOT a cerut condamnarea acestora la închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Doar doi dintre inculpaţii din lotul Pomponio nu s-au folosit de această posibilitate. Este vorba despre fostul director general al societăţii Cosmin Limbean şi de Ramona Maria Achimaş.

Avocaţii acestora dar şi a celorlalţi inculpaţi (foştii funcţionari de la DGFP Alba, Ioan Dobra, Ioan Ispas, Dorin Conţan şi Ioan Sârbu aflaţi în arest preventiv) au afirmat, însă, că judecătorul nu este compatibil să se pronunţe şi pe cauza disjunsă. Recuzarea judecătorului a fost respinsă săptămâna trecută de un alt complet al Curţii de Apel.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite