Alba Iulia: Promovabilitate de sută la sută la primele probe de bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciunul dintre candidaţii care au susţinut luni şi marţi proba orală la limba şi literatura română, nu au fost declarat respins. La acest examen s-au înscris 4.026 de candidaţi dar 56 dintre aceştia nu s-au prezentat la examen. Cei mai mulţi dintre cei prezenţi au obţinut note mari.

Un număr de 1.661 de absolvenţi de clasa a XII-a au fost notaţi cu 10, iar alţi 796 de tineri au luat note între 9.00 şi 9.99. Doar 83 de elevi dintre cei care au susţinut proba orală eliminatorie la limba şi literatura română au luat note între 5.00 şi 5.99.
Cei mai mulţi elevi au fost de părere că subiectele au fost accesibile. „Eu am avut de făcut o comparaţie între teatrul lui Tudor Mazilu şi teatrul lui Caragiale. A fost uşor. Am învăţat pentru acest examen şi nu m-am bazat pe noroc”, a spus absolventul de clasa a XII-a, Vlad Alexandru.

Fără probleme deosebite


Potrivit vicepreşedintelui comisiei judeţene de bacalaureat, inspectorul şcolar general adjunct Marcel Stan, la acest examen nu s-au înregistrat probleme deosebite şi nici unul dintre candidaţi nu a fost eliminat din examen pentru tentativă de copiere.
„Nici la centrele din judeţ şi nici în Alba Iulia nu au fost semnalate probleme deosebite. Poate la prima vedere par să fie prea multe note de 10. Acest lucru este, însă, normal. Mulţi dintre elevi s-au prezentat foarte bine pregătiţi la această probă pentru a lua o notă mare. Aşa cum se ştie probele orale sunt mai accesibile. De obicei la probele scrise încep să apară notele mai mici”, a spus Marcel Stan.

Rezultate bune la limba maternă

Note la fel de bune au obţinut şi elevii din judeţul Alba care au susţinut prima probă orală a examenului de bacalaureat la limba şi literatură maternă. Pentru examenul în limba maghiară s-au înscris 78 de candidaţi, doar unul dintre aceştia nu s-a prezentat la examen.
Cea mai mică notă obţinută a fost mai mare de 6.00. Cea mai mare notă, 10 a fost acordată de profesorii examinatori pentru 39 de elevi care au susţinut examenul la limba maternă.

Urmează limba modernă

Astăzi absolvenţii claselor a XII-a care s-au înscris la exameul de bacalaureat au susţinut proba orală la limba modernă studiată, după caz aceştia s-au înscris la franceză, engleză, germană sau spaniolă. După ce vor trece şi de această probă orală, eliminatorie, candidaţii la bacalaureat vor mai avea de susţinut trei probe scrise şi una practică sau scrisă după caz. Ultima zi a examenelor de bacalaureat este 2 iulie, iar rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate în data de 9 iulie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite