Proiectul Roşia Montană ar putea primi acordul de mediu în februarie 2012 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasdorul Philippe Beaulne, între primarul Mircea Hava şi preşedintele CJ, Ion Dumitrel
Ambasdorul Philippe Beaulne, între primarul Mircea Hava şi preşedintele CJ, Ion Dumitrel

Proiectul minier iniţiat de compania canadiană Gabriel Resources la Roşia Montană ar putea primi acordul de mediu în luna februarie 2012. Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat că acest termen este viabil având în vedere declaraţiilor unor miniştri din Guvern.

Mircea Hava a făcut declaraţia după o întâlnire la Alba Iulia cu mambasadorul Canadei în România, Excelenţa Sa Philippe Beaulne.

„Miniştrii Laslo Borbely şi Kelemen Hunor au spus că se vor pronunţa în luna ianuarie, iar decizia lor va fi una pozitivă. CAT-ul (comitetul de analiză tehnică – n.r.) se va închide în luna ianuarie 2012. Urmează hotărârea de Guvern, pentru care vom face lobby să fie emisă cât mai repede, probabil în luna februarie“, a spus primarul din Alba Iulia. Mircea Hava şi-a declarat tot timpul susţinerea pentru proiectul minier de la Roşia Montană, alături de ceilalţi lideri ai PDL Alba.

De altefel, la întâlnirea cu ambasadroul Canadei au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeşean, Ion Dumitrel, prefectul Ştefan Bardan, dar şi directorul general al companiei Roşia Montană Gold Corporation, Dragoş Tănase.

Ambasadorul Philippe Beaulne a afirmat că se aşteaptă ca decizia privind proiectul Roşia Montană să fie luată în viitorul apropiat. „Este foarte important ca deciziile să fie luate în timp util şi în cadrul legal din România. S-au făcut progrese importante în ultima vreme şi cred că o decizie finală se va lua în viitorul apropiat. Investitorii din Canada privesc cu interes ceea ce se întâmplă cu investiţiile din România pentru că este o condiţie a succesului lor. Sunt şi alte companii din Canada interesate în resursele naturale din România cum ar fi exploatarea minieră Cupru Min Abrud“, a afirmat ambasadorul Canadei.

Philippe Beaulne a mai spus că 60 la sută dintre companiile miniere din lume sunt cotate la bursa din Toronto, iar 90 la sută din finanţările de noi proiecte în 2010 s-au derulat prin această bursă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite