Proiecte turistice în Alba: pârtie de schi la Horea, staţiune în Munţii Sebeşului, infrastructură la Zlatna şi Ocna Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase proiecte de investiţii în domeniul turismului, în valoare de câteva zeci de milioane de euro, vor fi demarate în perioada următoare în judeţul Alba. Proiectele vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării regionale şi Turismului.

Investiţiile au fost propuse de autorităţi locale şi judeţene. Astfel, Consiliul judeţean Alba va derula proiectul „Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona montană înaltă, Munţii Sebeş“. Este vorba despre proiectul de înfiinţare a unei staţiuni turistice în zona denumită Poarta Raiului.

Consiliul local Alba Iulia va primi bani pentru amenajarea turistică a castrului roman din Cetate. Până în prezent a fost restaurată poarta de sud a castrului.

image

Consiliul local Gârda de Sus va amenaja în scop turistic Peştera „Poarta lui Ionele“. Administraţiile locale din Zlatna şi Ocna Mureş vor primi bani pentru dezvoltarea infrastructurii turistice a celor două oraşe, iar în comuna Horea va fi amenajată o pârtie de schi, prin programul „Schi în România“.

Citiţi şi: „Poarta Raiului“, staţiune turistică cu teren de golf şi pistă pentru elicoptere la 1.500 metri altitudine

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite