Alba Iulia: Proiecte de 100 de milioane de euro depuse de Consiliul Judeţean la Ministerul Dezvoltării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba
Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

Localităţile din judeţul Alba sunt aproape de a beneficia de finanţări în valoare de peste 100 de milioane de euro din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, derulat de Ministerul Dezvoltării.

113 proiecte de infrastructură şi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în mediul rural, din partea primăriilor din judeţ, au fost trimise ieri la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării, de Consiliul Judeţean. Cele mai multe proiecte (62), în valoare de 228 milioane de lei, se referă la modernizarea a 256 kilometri de drumuri.

Pentru alimentare cu apă vor fi depuse 15 proiecte  a căror valoare este de 17 milioane de lei. Alte 13 proiecte vizează sisteme de canalizare şi epurare, valoarea lor ridicându-se la 45 milioane de lei. De asemenea, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în mediul rural au fost scrise 23 de proiecte cu o valoare de 130 de milioane de lei. Suma totală este de 422.248.599 lei, respectiv aproximativ 100 de milioane de euro.

„Toate unităţile administrative din Alba au fost înştiinţate, iar toţi cei care au avut proiecte şi au dorit să le depună au putu să o facă până luni, 17 ianuarie. Documentele au fost verificate de specialişti din CJ Alba şi sperăm să nu întâmpine mari dificultăţi în evaluare şi să intre la finanţare unele în 2011, altele în următorii doi ani, 2012 şi 2013", a declarat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite