Proiect blocat la minister, finanţat de primăria Cugir cu 400.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul local din Cugir a alocat în ultima şedinţă suma de 400.000 de lei pentru demararea lucrărilor de reabilitarea a străzii 21 Decembrie 1989 din localitate. Iniţial, aceasta a fost cuprinsă alături de alte şapte străzi, într-un proiect mai amplu depus spre finanţare din fonduri europene.

Reprezentanţii primăriei susţin că proiectul ar fi scutit administraţia locală de o sumă importantă de bani.

„În ultima şedinţă, am propus consilierilor locali să facem o rectificare de buget şi să alocăm fonduri pentru modernizarea străzii 21 decembrie 1989, una dintre principalele artere din oraş, care leagă centrul Cugirului de Piaţa de Sus. Deşi starea acestei străzi este critică, am amânat reabilitare ei, sperând ca vom obţine finanţare întrucât proiectul a trecut peste toate etapele de evaluare.

În condiţiile în care nici până astăzi nu am primit un răspuns din partea Ministerului Dezvoltării şi Turismului, suntem nevoiţi să demarăm lucrările cu bani din bugetul local, pe care, în alte condiţii, îi puteam folosi în rezolvarea altor probleme”, a spus primarul Adrian Teban.

Acesta a precizat că lucrările vor demara în perioada următoare, iar până la sfârşitul anului va fi reabilitată prima porţiune de stradă în lungime de 500 de metri, urmând ca anul viitor să se realizeze partea a doua a investiţiei. 

Reabilitarea străzi 21 Decembrie 1989 a fost prinsă într-un proiect în valoare de peste 22,5 milioanelei pe care administraţia locala l-a depus spre finanţare în 2009 în baza Programului Operational Regional. Proiectul prevede şi reabilitarea străzilor Drăgana, 1 Mai, Avram Iancu, Mihai Viteazu, Vasile Alecsandri, Râul Mic şi Eroilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite