Alba: Proiect Soros la Roşia Montană, Gârbova şi Scărişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roşia Montană este una din comunităţile implicate în proiect
Roşia Montană este una din comunităţile implicate în proiect

Trei comune din Alba vor găzdui entităţi de economie socială în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene derulat de Fundaţia Soros România, în parteneriat cu Fundația Pestalozzi şi Asociația Forda. Localităţile implicat în Proiectul Rures sunt Gârbova, Scărișoara şi Roșia Montană.

„Proiectul Rures este dedicat dezvoltării spațiului rural românesc prin activități de economie socială. În cadrul proiectului vor fi înființate entități de economie socială în cele 24 delocalități din 8 județe în care se desfășoară proiectul. În paralel se vor organiza activități de promovare care să conducă la mobilizarea grupurilor vulnerabile din cadrul comunităților beneficiare. Membrii grupurilor de inițiativă din comunități vor trece printr-un proces amplu de formare care va include cursuri de tehnologia informației, de economie socială și antreprenoriat“, se afirmă într-un comunicat de presă al Fundaţiei Soros.

Obiectivul proiectului este să dezvolte organizaţii şi întreprinderi specifice economiei sociale în mediul rural, sprijinind persoanele dezavantajate, alături de factorii de decizie şi furnizorii de servicii pentru aceste categorii sociale, să se implice activ în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale grupurilor dezavantajate şi dezvoltarea comunităţilor din care acestea fac parte.

Valoarea totală a proiectului depăşeşte 9 milioane de lei şi este finanţat din Fondul Social European.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite