Alba Iulia: Proiect de 4,8 milioane euro pentru integrarea romilor în societate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Proiect de 4,8 milioane euro pentru integrarea romilor în societate
Alba Iulia: Proiect de 4,8 milioane euro pentru integrarea romilor în societate

Joi, 12 noiembrie, începând cu ora 12:00, la Hotel Parc din Alba Iulia va avea loc conferinţa regională a proiectului „Împreună pentru o societate mai bună pentru Regiunea de Dezvoltare Economico-Socială Centru“.

Este vorba de un proiect implenetat în mai multe judeţe din ţară prin intermediul căruia romii pot transforma meseriile tradiţionale în surse legale de venit, iar obiceiurile pot ţine loc de carte de vizită.

Conctret, prin proiectul „Împreună pentru o societate mai bună”, vor fi elaborate 80 de programe în domeniul economiei sociale în vederea dezvoltării întreprinderilor şi cooperativelor sociale şi vor fi create cel puţin 600 de noi locuri de muncă în ateliere, mini-fabrici, mini-ferme de producţie, 2000 de persoane urmând a fi calificate pentru piaţa forţei de muncă.

Activităţi de consiliere şi calificare profesională

Proiectul, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, este destinat persoanelor de etnie romă, persoanelor cu dizabilităţi precum şi persoanelor cu venit minim garantat şi este implementat de Agenţia Naţională pentru Romi, în parteneriat cu Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România şi Fundaţia Giacomo Brodolini din Italia.

Bugetul proiectului este de aproximativ 4,8 milioane de euro, iar banii vor fi folosiţi pentru activităţi de consiliere, calificare profesională, înfiinţarea a 8 Centre Regionale de Resurse pentru Economia Socială, câte unul în fiecare din regiunile de dezvoltare ale României. Proiectul se va derula până în mai 2011.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite