Alba Iulia: Proiect pentru integrarea romilor pe piaţa muncii la Blaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect privind integrarea romilor pe piaţa muncii s-a încheiat astăzi la Blaj.

Timp de 10 luni 84 de persoane de etnie romă au beneficiat de  calificare în vederea dezvoltării de competenţe profesionale în diferite meserii. Valoarea proiectului este de 49.800 euro bani proveniţi de la Uniunie Europeană, Guvernul României şi Consiliul Local al Municipiului Blaj.

"Prin acest proiect Consiliul Local al Municipiului Blaj îşi propune să răspundă cerinţelor pieţei forţei de muncă şi să asigure şanse egale la angajare pentru etnicii romi prin asigurarea unor cursuri gratuite de formare profesională. Proiectul promovează rolul şi importanţa parteneriatului public-privat în îndeplinirea masurilor stabilite prin Planul de acţiune al Biroului Judeţean Alba pentru Romi şi atrage atenţia cetaţenilor de etnie romă cu privire la problemele sociale ale comunitaţii din care fac parte. Totodată proiectul contribuie la informarea şi sensibilizarea comunitaţii locale cu privire la problemele romilor, a schimbării mentalitaţii şi  atitudinii sociale faţă de aceştia“, a declarat Raluca Damian, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Blaj.

Cursuri de calificare în muncă

Beneficiarii direcţi ai proiectului, 84 de persoane de etnie romă cu nivele diferite de şcolarizare, au urmat în cele 10 luni de implenentare a proiectului "Şanse egale pe piaţa muncii" cursurile de calificare în vederea dezvoltării de competenţe profesionale în meseriile: instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze (28 persoane), lucrător finisor în construcţii (28 persoane) şi viticultor (28 de persoane). “La nivelul Municipiului Blaj există un număr ridicat de asistaţi social în rândul comunitaţii rome astfel că am considerat oportună ideea accesarii acestei scheme de grant. Sper că proiectul să aibă un impact pozitiv la nivelul comunitaţii de romi pe termen lung, iar rezultatele să se resimtă în nivelul de trai al acestora de zi cu zi”, a declarat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.
  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite