Produsele naturiste, un remediu la îndemâna albaiulienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniela Sârbu recomandă cu încredere produsele naturiste.
Daniela Sârbu recomandă cu încredere produsele naturiste.

Fie că este vorba despre ceaiuri sau fructe uscate, tratamente pe bază de plante sau creme cu miere şi cimbrişor, albaiulienii apelează cu încredere la farmacia verde. În lunile de iarnă, cele mai căutate sunt produsele pentru întărirea imunităţii.

Cei mai mulţi clienţi care apelează la produsele naturiste sunt persoanele trecute de 30 de ani, care au încredere în binefacerile plantelor. Albaiulienii consideră că preţurile sunt acccesibile oricărui buzunar.

„Folosesc atât cosmetice din game scumpe, cât şi produse naturiste. Sincer am încredere în ultimele şi sunt mulţumită de felul în care le simt pe piele. Pentru mine cremele din magazinele naturiste pe bază de cătină sau năsline au fost o reală descoperire“, a afirmat Ioana Baciu, contabilă, 35 de ani.

Tratamente pentru diferite boli

Produsele pe bază de plante acoperă o gamă variată de afecţiuni. Cu toate acestea, este bine a fi folosite doar la indicaţiile medicului. „Sunt persoane care vin la noi şi cer tot felul de produse de care au auzit la televizor, prin reviste sau din vorbă în vorbă. Trebuie să ştie care este afecţiunea de care suferă. Este indicat ca în cazul unor boli, să se urmeze tratamentul doar la sfatul medicului“, a spus Voichiţa Luca, de 41 de ani, vânzătoare într-un magazin care oferă produse naturiste.

Aceasta a precizat că tinerii nu au încredere în puterea de vindecare a farmaciei verzi. „Persoanele care vin la noi sunt în general trecute de 30 de ani. Tineretul din ziua de azi nu crede că un pahar de ceai verde pe zi poate fi mai benefic decât cafeaua. În plus, înlătură oboseala şi stresul“, a mai spus Voichiţa Luca.

Magazinele de profil oferă o gamă largă de produse pentru mai toate tipurile de afecţiuni. Maria Lazăr, de 54 de ani, din Alba Iulia spune că urmează de două luni un tratament pentru gastrită. „Trebuie să consum zilnic ceai de flori de salcâm, iar dimineaţa şi seara iau câte o lingiură de ulei de sunătoare. Mă simt mult mai bine. Ştiu că e un proces mai îndelungat. Am încredere în puterea de vindecare a plantelor, nu iau tot felul de medicamente. E ieftin şi sănătos“, a spus Maria Lazăr.

Întărirea imunităţii

În lunile de iarnă,  cel mai căutat tratament este cel pentru întărirea imunităţii organismului.  „Un tratament bun este cel cu Echinaceea se iau două, trei capsule pe zi, înainte de masă. Este recomandată şi tinctura de propolis, câte 20 de picături de trei ori pe zi, după masă. De asemenea, cătina este un bun tonic şi vitaminizant“, a spus Daniela Sârbu, vânzătoare într-un magazin naturist. Aceasta recomandă şi produsele pe bază de polen. „Un tratament vitalizant este cel cu polen. Lăptişorul de matcă trece foarte bine, este bun pentru mai multe afecţiuni, precum anemie, lipsa poftei de mâncare, stări de oboseală“, a mai spus vânzătoare.

Preţuri produse: ceai de la 3 lei cutia, echinaceea capsule 11 lei, tinctură de propolisul  10 lei, lăptişor de matcă drajeuri 15 lei,  lăptişor de matcă fiole 27 lei, cremă faţă pe bază de miere, măsline, cătină, cimbrişor, de la 10 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite