Alba Iulia: Producători din toată ţara la concursul de vinuri Strugurele de Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Producători din toată ţara la concursul de vinuri Strugurele de Aur
Alba Iulia: Producători din toată ţara la concursul de vinuri Strugurele de Aur

Astăzi şi mâine se desfăşoară la Alba Iulia a treia ediţie a concursului naţional de vinuri Strugurele de Aur. Manifestarea este organizată în fiecare an de Asociaţia Ţara Vinului Alba Iulia împreună cu Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR).

Evenimentul marchează începutul culesului viţei de vie în podgoriile din judeţ. Participă la concurs peste 100 de probe de vinuri de la producători din tote zonele viticole ale ţării, dar şi din Bulgaria şi Italia.

Sunt înscrise 19 societăţi producătoare sau importatoare de vinuri. „Probele au fost secretizate şi codificate cu două zile înainte de începerea concursului. Vinurile câştigătoare vor fi distinse cu medalii de aur, argint şi bronz şi cu diplome”, a spus Dan Boboc, preşedintele ADAR, la începutul concursului.

Sistemul de notare este cel practicat de Organizaţia Internaţională a Vinului, cu puncte de la 0 la 100. Numărul medaliilor nu poate să depăşească jumătate din numărul probelor înscrise în concurs.

Toate probele care vor depăşi 50 de puncte, dar nu vor fi medaliate, vor primi diplome de onoare şi de participare. Juriul este format din cinci membri şi un preşedinte, care provin din toate zonele viticole ale ţării.

Concursul este împărţit pe două secţiuni: vinuri liniştite şi efervescente. Rezultatele concursului vor fi făcute publice miercuri, 9 spetembrie.

Alba este printre judeţele cu cea mai mare suprafaţă cultivată cu viţă de vie. În zona Podişului Târnavelor, dar şi în apropiere de Alba Iulia şi Aiud, există aproximativ 1.500 de hectare pe care creşte viţă de vie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite