Alba Iulia: Un albaiulian în vizită la Principele Felipe al Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie formată din universitari români, reprezentanţi ai unor asociaţii, ai Bisericii Ortodoxe Române şi ai Ambasadei Române din Spania, a fost primită, la începutul lunii septembrie, la Palatul  Zarzuela din Madrid, de către Principele Felipe şi Prinţesa Letiţia.

Alteţe Regale au dorit să se întâlnească şi să dialogheze cu  reprezentanţi  ai comunităţilor de români ce trăiesc în Spania, pentru a se interesa de modul cum s-au integrat pe teritoriul iberic.

Din delegaţie a făcut parte şi albaiulianul Gheorghe Găinar, stabilit în Alcala de Henares, preşedintele Asociaţiei de Integrare şi Ajutorare a Românilor din Regiunea Madrid.

“Primitori, naturali, deschişi şi comunicativi, Prinţul Felipe şi Prinţesa Letiţia  au stat cu noi de vorbă mai bine de o oră, dialog în cadrul căruia s-au abordat problemele comunităţilor de români din Spania, a asociaţiilor şi federaţiilor existente pe teritoriul Spaniei, a Bisericii Ortodoxe Române, reprezentată de catre episcopul de Spania şi Portugalia, Preasfinţia Sa Timotei. Prinţesa Letiţia sa interest şi despre situaţia copiilor din România şi a minorilor români stabiliţi cu părinţii în Spania”, a declarat Gheorghe Găinar.

Moştenitorii  tronului  Regatului  Spaniei  au primit din partea delegaţiei române o icoană pictată în stil bizantin pe o piatra dintr-un râu transilvan.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite