Principele Radu Duda şi-a lansat cea mai recentă carte la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principele Radu Duda şi–a lansat astăzi,  la librăria „Hunanitas“ din Alba Iulia  cel mai recent volum de publicistică, „Provizoratul istoric“.

Cartea cuprinde articole, eseuri, declaraţii şi conferinţe din anii 2007-2010, care gravitează toate în jurul ideii de provizorat statal în care se află România.

Alteţa regală şi-a centrat prezentarea volumului pe lipsa de legătură a Rămâniei cu instituţiile sale tradiţionale.

„România are după părea mea instituţii de carton carte nu servesc Statul. Consider că România a evoluat mult în ultimii 20 de ani din toate punctele de vedere: economic, social, politic, democratic.  Dar, cu toate acestea, nu a ajuns să redevină ţara importantă care a fost în trecut, nu a ajuns să cunoască dezvoltarea pe care ne-am fi imaginat-o şi dorit-o cu toţii. Toate aceste lucruri sunt consecinţa directă a provizoratului istoric şi instituţional pe care,  ne place să o recunoaştem sau nu,   încă le trăim “, a punctat Principele Radu Duda.

Principele Radu Duda, născut într-o familie din Iaşi, este absolvent al Universităţii  de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.

În perioada regimului comunist a avut  o bogată carieră artistică în teatru, film şi televiziune, în ţară ca şi în ţări precum  în Franţa, Elveţia, Luxemburg, şi S.U.A.

În anul 1996 s-a căsătorit cu Principesa Margareta a României.

Principele Radu şi-a încheiat cariera de actor şi s-a dedicat exclusiv activităţilor de reprezentare a familiei regale şi a României, după înnobilarea sa de la 1 ianuarie 1999.

Principele este şi autorul mai multor volume, printre care: Ana a României. Un război, un exil, o viaţă (2000), Mihai al României (2001), Elena, portretul unei regine (2007), Nunta de diamant (2008), Coroana română (2009).




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite