Primul centru telework din Transilvania, inaugurat într-un sat din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul telework este dotat cu echipament modern
Centrul telework este dotat cu echipament modern

Astăzi a fost inaugurat la Bucerdea Vinoasă primul centru telework din Transilvania. Proiectul are o valoare de 921.528 lei. În perioada următoare vor mai fi deschise şi alte centre în Hunedoara, Braşov, Mureş, Covasna şi Harghita.

Inaugurarea centrului face parte din cadrul proiectului „Noi oportunităţi de ocupare în mediul rural prin muncă la distanţă“, în valoare de 10,3 milioane de lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial. Centrul este dotat cu infrastructură de comunicare de ultimă oră, respectiv conexiune la interent şi telefonie.

Scopul acestui proiect este acela de a încadra în muncă şomerii. În cadrul centrului, 80 de tineri şomeri din mediul rural vor urma timp de un an şi jumătate cursuri de utilizare a calculatorului şi învăţare a unor limbi străine. Prima serie cuprinde 27 de şomeri sub 35 de ani care au absolvit cel puţin liceul. În total sunt vizaţi 792 de şomeri sub 35 de ani din Ardeal.

Şomerii vor urma cursuri de operator, vor învăţa să  introducă şi să valideze date pe calculator, precum şi să construiască pagini web. De asemenea, în cadrul proiectului sunt cuprinse şi cursuri de limba engleză şi italiană. La final, absolvenţii vor primi un atestat al cunoştinţelor dobândite.

„Tinerii din Bucerdea Vinoasă şi comunele învecinate vor urma cursuri pentru dobândirea de competenţe pentru a putea apoi să presteze muncă la distanţă, scopul fiind ca la finalul proiectului să îşi găsească locuri de muncă. Există avantaje şi pentru companiile care îi angajează, având în vedere că tinerii vor avea posibilitatea să utilizeze tehnica de la Centru şi astfel angajatorii fac economii", a precizat Tiberiu Pănescu, director al AJOFM Harghita şi managerul proiectului.

Întreaga activitate a centrului va fi coordonată de specialişti ai Universităţii „1 Decembrie 1918“ Alba Iulia şi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba.

Centrul telework va funcţiona în demisolul Muzeului Etnografic şi Religios din Bucerdea Vinoasă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite