Primul târg de porumbei din Alba se va deschide la Teiuş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La târg pot fi cumpăraţi porumbei, iepuri, papagali, păuni, găini şi alte vietăți mici.
La târg pot fi cumpăraţi porumbei, iepuri, papagali, păuni, găini şi alte vietăți mici.

Persoanele interesate să cumpere porumbei, iepuri , papagali, păuni, găini şi  alte vietăți mici pot participa la primul târg de profil din Alba, organizat duminică, 12 decembrie, la Teiuş.

Organizatorii se aşteaptă să participle la Târgul de la Teiuş  peste 100 de crescători de porumbei, iepuri şi păsări de curte din toată ţara.

„ Noi ne aşteptăm să participle mulţi crescători din ţară, chiar dacă este prima ediţie.  Spre exemplu, numai la noi la Teiuş sunt cel puţin 20 de crescători de porumbei.

În judeţ nu se organizează niciun astfel de târg şi e util ca oamenii să vină, să schimbe impresii cu crescătorii, să cumpere, să facă schimburi. Noi vrem să-l permanentizăm şi să aibă loc în oraşul nostru, în a doua duminică din fiecare lună“, a declarat Andrei Popa, un tânăr de 25 de ani din Teiuş, iniţiatorul târgului.

Preţul necuvântătoarelor va varia, în funcţie de specie şi rasă, de la câteva zeci de lei la câteva sute de lei.

Spre exemplu, porumbeii  sportivi cu pedigree, care se pot întoarce la porumbarul stăpânului şi de la 1.800 de kilometri depărtare, au un preţ de pornire de la 250 de lei.

Columbofilii spun că pasiunea lor nu este una foarte costisitoare. „ Eu cresc porumbei din rasa vişiniu românesc, care este mult mai pretenţios decât înaripatele din rasa voiajor. Pe lângă mâncare, medicamentele mă costă cam 300 de lei pe an“, a explicat Andrei Popa, un tânăr columbofil din Teiuş.

Târgul va avea loc pe 12 decembrie, în hala agro-alimentară din Teiuş. Începe la 8 dimineaţă şi îşi va închide porţile după orele amiezii. Preţul unui bilet de intrare este de 3 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite