Primul asfalt pe autostrada de ocolire a Sebeşului. Lucrările avansează în ritm susţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada prinde contur la Sebeş. Foto Arhivă
Autostrada prinde contur la Sebeş. Foto Arhivă

Peste câteva zile se vor turna primii metrii de asfalt pe tronsonul al doilea al autostrăzii Orăştie - Sibiu, în zona în care se asigură ocolirea oraşului Sebeş. Anunţul a fost făcut vineri de deputatul Clement Negruţ.

Asfaltarea autostrăzii va începe la ieşirea din Sebeş spre Sibiu. Potrivit parlamentarului până în prezent s-a executat un procent cuprins între 25 şi 30 la sută din tronsonul al doilea, care are o lungime de aproximativ 19 kilometri.

„Se poate spune că autostrada prinde contur, lucrările desfășurându-se într-un ritm susținut. Un moment important în desfășurarea acestei investiții pe care Sebeșul o așteaptă demult este turnarea primilor metri de asfalt în zona nodului rutier Sebeș-Est, care va începe de săptămâna viitoare. În prezent se lucrează cu un număr de 400 de angajați din care 230 sunt din Sebeș și localitățile învecinate precum și alte localități ale județului Alba“, a afirmat deputatul.

În zona nodului rutier Lancrăm și pe întreaga lungime a centurii ocolitoare a Sebeșului se execută lucrări de terasamente și umpluturi respectiv lucrări pregătitoare pentru executarea sensurilor giratorii a traseelor de comunicare dintre DN1 și autostradă, iar lucrările de relocare și protejare a utilităților au fost finalizate în proporție de 90%.

Potrivit parlamentarului sunt în execuție lucrările la cele 3 pasaje și 5 poduri, pilonii de susținere fiind turnați. Primele 20 de grinzi de beton necesare pentru calea de rulare au sosit și vor fi montate iar termenul de finalizare a fost fixat pentru începutul lunii octombrie. Lucările au început în urmă cu 10 luni şi sunt executate de Asocierea Straco Grup SRL - Studio Corona SRL Civil Engineering, iar valoarea investiţiei se ridică la 377 milioane lei. Conform contractului, finalizarea lucrărilor este stabilită pentru apilie 2013.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite