Primul termen în procesul directorului SRI Alba. Ioan Tarnu este judecat pentru sprijinire grup infracţional organizat (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 32 de inculpaţi din dosarul utilajelor furate din UE se prezintă în faţa instanţei de judecată, în procesul în care sunt acuzaţi de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate. Printre aceştia se află şi directorul SRI Alba, Ioan Tarnu, suspendat din funcţie.

UPDATE: Curtea de Apel a amânat judecarea pe fond a procesului. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 1 septembrie 2011. Cererile de amânare au fost formulate de două părţi civile din dosar, respectiv victime ale grupului infracţional specializat în furturile de utilaje.

De asemenea, pe lista inculpaţilor se mai află şi poliţistul de la Brigada de Crimă Organizată Alba Iulia, Liviu Schiau. Cei doi sunt acuzaţi de sprijinire grup infracţional organizat.

Tot astăzi, Curtea de Apel Alba Iulia judecă şi cererile de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de patru dintre cei 17 inculpaţi arestaţi preventiv: Vecchiolla Antonio, Liptak Florin Radu, Banciu Dan Ioan, Bursaş Ioan Ştefan, Băda Iulian Iosif, Dărămuş Andrei Vasile, Irimia Cornel, Oniga Mirel Florin, Samoilă Cosmin Marin, Bodea Florin Bujor, Lăscan Adrian Ioan, Sabău Lucian Liviu, Rus Ştefan Fillip, Oprea Cristian Călin, Stanciu Mircea, Kaiser Corneliu Pantilimon, Băndilă Dănuţ Cristian. Tukacs Dorel Vasile, trimis în judecată în acest dosar, este arestat preventiv într-o altă cauză cercetată în judeţul Satu Mare.

Mircea Stanciu este personajul pentru care au fost inculpaţi Ioan Tarnu şi poliţistul Liviu Schiau, care sunt acuzaţi că au încercat să influenţeze ancheta pentru a-l salva pe omul de afaceri, aflat acum în arest.

Lista inculpaţilor în dosarul utilajelor furate din ţări ale Uniunii Europene cuprinde persoane cunoscute în lumea interlopă din Alba, Hunedoara, Bistriţa şi Satu Mare. S-au constituit părţi vătămate un număr de 20 de persoane sau societăţi din Franţa, Italia, Olanda şi Grecia. Prejudiciul calculate de procurorii DIICOT se ridică la 4,5 milioane de euro.

Directorul SRI Alba a fost trimis în judecată. Ioan Tarnu şi poliţistul Liviu Schiau inculpaţi pentru sprijinire grup infracţional organizat (UPDATE)

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite