Primul termen în dosarul instigării la discriminare de pe strada Păcii din Alba Iulia. Victimele cer daune morale şi materiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care s-au prezentat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Alba au fost trimişi în judecată pentru patru capete de acuzare, printre care şi cea de instigare la discriminare.

Primul termen al dosarului în care patru tineri care au provocat un scandal pe strada Păcii din Alba Iulia şi l-au agresat pe rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic, Zoltan Olah, au fost trimişi în judecată, s-a judecat luni, la Tribunalul Alba.

Acuzaţiile stabilite de anchetatori pentru Daniel Victor Pop (29 de ani), Claudiu Robert Plăcintă (34 de ani), Iulian Mircea Gojei (de 27 de ani) şi Ionuţ Bogdan Fântână (25 ani) sunt de instigare la discriminare, lovire şi distrugere, tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba au început urmărirea penală pentru discriminare, după ce din cercetări a rezultat că în timpul incidentului spontan au fost proferate expresii anti-semite. Mai exact ar fi strifgat „afară cu ungurii din ţară“.

Judecătorii au decis amânarea pe fond a procesului pe motiv că doi dintre inculpaţi nu aveau angajaţi avocaţi. Apărătorii învinuiţilor au cerut încă din faza de urmărire penală eliminarea acuzaţiei de discriminare, pe motiv că tinerii sunt victimele unui context.

Două dintre victime şi-au retras plângerile, aşa că în dosar au mai rămas ca părţi vătămate rectorul Institutului Romano-Catolic din Alba Iulia şi încă un bărbat. Ambii susţin că au fost agresaţi fizic.

Citiţi marţi dimineaţă, în cotidianul Adevărul care sunt daunele morale şi materiale solicitate de victimele din acest dosar.


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite