Alba Iulia: Primele cazuri de gripă nouă confirmate în Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Primele cazuri de gripă nouă confirmate în Alba
Alba Iulia: Primele cazuri de gripă nouă confirmate în Alba

Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat astăzi primele patru cazuri de gripă porcină (AH1N1) în judeţul Alba.

Patru persoane din Alba Iulia sunt izolate la domiciliu după ce analizele au arătat că sunt infestate cu noul virus.

„Este vorba despre trei membri ai unei familii care s-au întors recent din Italia, de la Roma, şi despre o elevă de clasa a IX-a. Toţi sunt izolaţi la domiciliu şi au început tratamentul specific. În această seară vom identifica şi şcoala la care învaţă eleva pentru a fi luate măsurile necesare”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Mircea Lămurean. Eleva studiază la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan“, în clasa a IX-a B, şi a fost ultima zi la şcoală, joi 5 noiembrie 2009.

Instituţia din Alba Iulia a primit astăzi şi medicamentul Tamiflu necesar în tratarea bolii. „Cele patru persoane vor fi aduse mâine la secţia de boli contagioase a Spitalului Judeţean unde vor urma un tratament timp de două zile cu Tamiflu, după care vor continua medicaţia acasă”, a completat medicul Lămurean

Mâine, DSP Alba va transmite la Institututul Cantacuzino aproximativ 20 de seturi de analize provenind de la cei cu care au fost în contact persoanele pentru care s-a confirmat suspiciunea de gripă nouă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite