Primarul din Sebeş, Mugurel Sârbu, renunţă la candidatură: „Familia mea a fost ameninţată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Mugurel Sârbu
Primarul Mugurel Sârbu

Primarul din Sebeş, Mugurel Sârbu, a anunţat marţi că renunţă să mai candideze pentru un nou mandat la conducerea Primăriei. Sârbu a precizat că fiul şi soţia sa au primit ameninţări telefonice.

„M-am retras cu o mare dezamăgire, văzând că oamenii nu sunt pregătiţi să se debaraseze de incompetenţă şi prostie. Am avut motive personale şi administrative. Săptămâna trecută, soţia şi copilul meu au fost ameninţaţi telefonic“, a spus primarul într-o conferinţă de presă. Mugurel Sârbu a spus că se retrage şi pentru că nu mai vrea să continue "războiul" din administraţia locală. Primarul este în conflict de mai multă vreme cu viceprimarul Adrian Bogdan.

Sârbu a spus că un alt motiv a fost plasarea sa în sondaje, care îl indică cu şansa a treia după candidaţii USL (Alexandru Dăncilă) şi PDL (Dorin Nistor). Mugurel Sârbu a anunţat în urmă cu o lună că va părăsi PDL şi va candida la primărie ca independent. Ulterior a avut negocieri cu PNL, dar acestea nu s-au concretizat.

Alte declaraţii ale primarului Mugurel Sârbu:

„Am încercat să caut argumente personale şi administrative favorabile şi nefavorabile. Am constatat că politicile relizate de Primăriei în aceşti 4 ani, indiferent de reuşita lor, nu sunt interesante pentru populaţie. Am fost obligat să realizez, prin lege, licitaţii pentru concesionarea unor servicii publice. Prima pe transportul public local. Am desfăşurat o licitaţie corectă câştigată de o altă societate faţă de cea care a fost până atunci, Transiviniş. (…) Rezultatul a fost înjurături acuzaţii, mojicii adesate mie, pentru că am reuşit să determin în Sebeş un serviciu mai bun decât cel dinainte.

La salubritate, la fel, am demarat o licitaţie. Am adjudact după lege. Am fost târât doia ani de zile prin tot felul de procese. Am reuşit să scădem tariful de salubritate. Rezultatul este că la fel am fost înjurat scuipat, jignit, atât eu cât şi familia mea, în toate felurile prin presă. Aceste două servicii publice îmbunătăţite şi scăzute ca tarife sunt unice în România. Au fost scăderi pentru că am desfăşurat licitaţii corecte.

Săptămâna trecută, atât soţia mea cât şi fiul meu au fost ameninţaţi telefonic. L-au sunat pe fiul meu cu număr ascuns şi i-au zis să fie atent că ia bătaie. Mi se pare că s-a ajuns prea departe. Am stat şi am făcut următoare analiză. Dacă am lua ultimul sondaj de opinie, se constată că din punctul de vedere al sprijinului dat sunt pe locul întâi. Am 31 de procente ca şi candidat independent, iar cel dinaintea mea, în calitate de candidat USL, are peste mine 10 procente, dar dacă este luat ca şi candidat PSD este cu 3-4 procente sub mine. USL-ul are la Sebeş undeva la 60 la sută.

Dintre susţinătorii mei nu am văzut pe nimeni să se manifeste public. În aceste condiţii, având în vedere că vizibilitatea este mult mai mare a celorlalţi am decis că nu are sens să continui un astfel de război. Nu am de gând să constitui o frână în dezvoltarea municipiului Sebeş.

Credinţa mea în acest mandat a fost aceea să apăr interesul municipiului şi nu să mă căpătuiesc, nu să fur bani din licitaţii, să fac afaceri vânzând terenuri, să fac şmecherii cu  diverşi agenţi economici. Nu am să mă retrag din politică. Am să stau să observ ce se întâmplă şi voi fi extrem de atent la fecare pas făcut şi am să îl prezint public. (…) Ar fi bine să mă înşel şi lucrurile în municipiu să fie demarate cu bine.“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite