Primarul din Ocna Mureş cere în instanţă despăgubiri de 100.000 de lei pentru acuzaţii din campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Silviu Vinţeler
Primarul Silviu Vinţeler

Judecătoria Aiud are pe rol singurul proces din Alba determinat de acuzaţii lansate în campania electorală. Primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, a dat în judecată o persoană despre care susţine că l-a calomniat la postul local de radio.

Acţiunea civilă depusă de primarul Silviu Vinţeler împotriva persoanei fizice Valentin Antoniu Poienaru a avut un prim termen în 20 august 2012. Instanţa a amânat procesul pentru 5 octombrie, până când se va stabili taxa judiciară de timbru. Primarul din Ocna Mureş cere despăgubiri în valoare de 100.000 de lei (1 miliard de lei vechi) şi publicarea unei dezminiţiri în mass-media.

„Pe mine nu mă interesează neapărat banii ci să se tragă un semnal de alarmă pentru ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple. Nu se pot lansa astfel de acuzaţii fără să fie asumate, mai ales la un post de radio”, a spus primarul Silviu Vinţeler.

Valentin Antoniu Poienaru locuieşte în Cluj Napoca, dar s-a născut în Ocna Mureş. Acesta a lansat într-o emisiune radio mai multe acuzaţii împotriva candidatului PDL, actualul primar Silviu Vinţeler şi a solicitat asculătorilor să îl voteze pe candidatul USL, fostul primar Augustin Drăguţ. A spus, printre altele, despre candidatul PDL că şi-a falsificat declaraţia de avere şi că a dat păşunea comunală unei asociaţii de crescători care nu deţinea animale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite