Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava: „Sunt dispus să colaborez şi cu dracu în momentul în care avem aceeaşi ţintă serioasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Mircea Hava
Primarul Mircea Hava

Primarul din Alba Iulia Mircea Hava a declarat marţi că, din punctul său de vedere, este nevoie de studii şi calcule serioase care vor arăta dacă proiectul „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană în 2020” poate fi suportat de bugetul local, dar şi de consultarea locuitorilor oraşului.

“Lucrăm foarte serios la ceea ce înseamnă parcurs cultural. Metaforic vorbind am creat scena, adică Cetatea, acum trebuie să punem ceva pe scena asta şi la asta lucrăm. O să vedem ce se va întâmpla cu spaţiile, terasele, tot ceea ce visăm şi vrem să se întâmple. Trebuie să vedem ce înseamnă instituţii de cultură şi cât înseamnă să facem lucrul ăsta şi cât putem suporta noi.

Dacă ne spune cineva că o să coste nu ştiu câte sute de milioane de euro pe an nu ştiu de unde scoate municipiul banii ăştia. Europa nu dă bani pentru aşa ceva decât în jur de 1,5 milioane de euro pentru proiecte transfrontaliere. Trebuie să fie 7 ţări care se asociază pentru un proiect, el trebuie avizat apoi de Comisia Europeană. Eu îmi doresc cu toată fiinţa acest lucru însă nu pot spune dacă putem să atingem. Primăria va lucra serios, şi nu la modul declarativ“, a spus primarul din Alba Iulia.

Mircea Hava a vorbit şi despre consensul politic care trebuie să existe pentru un asemenea proiect. “Trebuie un consens politic între gentlemani. Nu poţi să spui consens politic şi în prima şedinţă în care votăm ceva, să votăm împotrivă. Sunt sătul de ipocriţi. Eu mă bazez pe oamenii serioşi, oamenii care iubesc oraşul, oamenii care transpiră pentru oraş, oamenii care fac şi au făcut ceva pentru oraş, şi pe specialişti“, a precizat primarul.

Mircea Hava a completat că nu i se pare corect ca ideea Capitalei Culturale Europene să fie confiscată de un partid politic şi folosită în scop electoral, referindu-se la reprezentanţii PNL care au iniţiat primele demersuri în acest scop şi au organizat un comitet de susţinere al proiectului.”Sunt dispus să colaborez şi cu dracu în momentul în care avem aceeaşi ţintă serioasă. O să vedem dacă o să lucrăm împreună. În momentul în care munceşti cu cineva împreună ai responsabilitate, aceiaşi ţintă“, a mai spus Mircea Hava.

"Chiar dacă vine cu oarece întârziere, acest semnal de apropiere al d-lui Hava e de salutat. Sperăm ca ideile sale să se completeze fericit cu planul şi obiectivele deja stabilite. In Comitetul de Iniţiativă sunt oameni care iubesc cu adevarat orasul. Împreuna cu aceştia proiectul poate fi cu adevarat un succes. E important să nu facem fiecare capitala lui europeană,  ci să cooperăm; şi aşa suntem un oraş mai mic cu resurse limitate. Sperăm că domnul Hava nu are de gând să işi asume munca a peste 60 de lideri respectabili ai comunităţii albaiuliene şi va veni la aceeaşi masă cu noi", a afirmat Florin Roman, iniţiatorul campaniei privind proiectul „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană în 2020".

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite