Primarul Sârbu a câştigat războiul cu viceprimarul Bogdan. Conducerea PDL Sebeş a fost suspendată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Mugurel Sârbu şi viceprimarul Adrian Bogdan
Primarul Mugurel Sârbu şi viceprimarul Adrian Bogdan

Primarul din Sebeş, Mugurel Sârbu, a câştigat războiul intern în partid cu viceprimarul Adrian Bogdan. Conducerea PDL Alba a decis supendarea conducerii biroului permanent local a organizaţiei din Sebeş şi anularea listei cu candidaţi propusă pentru alegerile locale din 2012.

Prin urmare viceprimarul Adrian Bogdan nu mai este preşedintele PDL Sebeş. Biroul permanent judeţean a mai decis numirea unui comitet de conducere care va analiza situaţie din interiorul organizaţiei până în 20 decembrie, după care vor fi propuse alte măsuri inclusiv alegerea unei alte conduceri.

"Biroul Permanent a analizat cu atenţie disfuncţionalităţile din activitatea organizaţiei PDL Sebeş. Desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor nu trebuie făcută pripit ci respectând nişte criterii bine stabilite. Primează calităţile personale, morale şi profesionale, precum şi audienţa publică a celor care doresc să reprezinte partidul în cursa electorală. Evaluarea şi desemnarea candidaţilor nu este atributul organizaţiei locale ci este responsabilitatea statutară a BP al PDL Alba. În acest proces nu încap orgolii, ambiţii fără acoperire sau interese care contravin Codului Etic al partidului", a precizat Alexandru Pereş. Acesta a completat că este posibil să se ajungă la excluderi din partid.

Primarul Mugurel Sârbu s-a ales şi el cu un avertisment din partea biroului permanent jdueţean pentru declaraţiile făcute în ultimele zile împotriva Guvernului şi a organizaţiei locale a PDL. Membrii comitetului de analiză sunt: Marin Başa, Nicolae Dobra, Gheorghe Iviniş, Radu Şerbănescu, Ionuţ Lupşe şi Cristina Lupu.

Scandalul vechi dintre Sârbu şi Bogdan s-a accentuat în ultimele săptămâni după ce  viceprimarul a anunţat că Mugurel Sârbu nu mai este candidatul PDL Sebeş la funcţia de primar al oraşului. Pentru funcţia de primar al municipiului Sebeş a fost ales să candideze viceprimarul Adrian Bogdan, care a obţinut 18 voturi valabil exprimate la o şedinţă a conducerii oraganizaţiei locale. Actualul primar al municipiului Sebeş, Liviu Mugurel Sârbu nu a obţinut la şedinţa respectivă niciun vot.

Primarul a reacţionat şi a declarat că şedinţa de partid a fost o „mascaradă“. „Nu a fost stabilit un termen pentru depunerea candidaturilor şi întreaga şedinţă e o mascaradă, creaţia unui începător în politică. Astfel, a vrut să mă discrediteze, să lase impresia cetăţenilor că eu nu mai reprezint nimic pentru locuitorii municipiului Sebeş. Eu cred că PDL Sebeş are pretenţii mai mari decât manifestarea unui om cu o pregătire profesională sub semnul întrebării!", a spus primarul Mugurel Sârbu.

Ulterior, prim-vicepreşedintele PDL Alba, Iona Dumitrel, a declarat că îl susţine pe primarul în funcţie. „Apreciez munca şi efortul depus pentru partid de Adrian Bogdan, dar nu oricine poate ajunge primar. Viitorul politic al primarului Mugurel Sârbu este alături de PD-L Alba. În partidul nostru există tradiţia ca primarii în funcţie să candideze în continuare. Mugurel Sârbu nu poate fi învins de nimeni la Sebeş“, a spus Ioan Dumitrel.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite