„Ofiţerul“ Mircea Hava şi „cavalerul“ Horaţiu Josan, decoraţi de preşedintele Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Mircea Hava
Primarul Mircea Hava

Primarul din Alba Iulia a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional „Pentru Merit" în grad de Ofiţer. Mircea Hava se află alături de edilul şef al Aiudului, Horaţiu Josan, pe o listă cu 21 de primari care au primit distincţii din partea şefului statului.

Potrivit unui decret publicat miercuri în Monitorul Oficial, şeful statului i-a conferit primarului din Alba Iulia, Mircea Hava, Ordinul Naţional „Pentru Merit" în grad de Ofiţer.

Alături de edilul din Alba Iulia au mai primit o astfel de distincţie primarii din Timişoara, Gheorghe Ciuhandu,  Caracal, Gheorghe Anghel şi cel al municipiului Adjud, Constantin Armencea.

Decoraţii pentru 21 de primari

Traian Băsescu a conferit decoraţii pentru 21 de primari.

Şeful statului a conferit şi Ordinul Naţional „Pentru Merit" în grad de Cavaler pentru primarul municipiului Aiud, Horaţiu Josan.„„A fost o surpriză totală pentru mine să aflu că am fost decorat de însuşi Traian Băsescu, în primul rând pentru că este vorba de o înaltă distincţie pe care o acordă preşedintele ţării şi care mă onorează, dar şi pentru că din punct de vedere politic aprecierea vine din partea unui adversar“, a apreciat primarul Aiudului.

Horaţiu Josan, primarul Aiudului

Primarul din Aiud

Aceeaşi distincţie au primit-o primarii din Giurgiu, Lucian Iliescu, cel al municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc,al  municipiului Focşani, Decebal Bacinschi, precum şi cel al municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală. În aceeaşi categorie se mai regăsesc primarii din Târgu Jiu - Florin Cârciumaru, Sighişoara - Ioan Dănetan, Târgu Mureş - Florea Dorin, Călăraşi - Nicolae Dragu, Sighetu Marmaţiei - Eugenia Godja, Sibiu - Klaus Iohannis, Deva - Mircia Muntean, Galaţi - Dumitru Nicolae, Lupeni - Cornel Răsmeriţă şi cel al Sectorului 5 al Capitalei -Marian Vanghelie.

Potrivit decretului publicat în Monitorul Oficial, decoraţiile au fost conferite „în semn de apreciere pentru eforturile depuse în vederea dezvoltării infrastructurii urbane, în interesul comunităţilor care le-au încredinţat, de-a lungul timpului, mai multe mandate de primar".



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite