Alba Iulia: Peste 200 de angajaţi ai Primăriei Alba Iulia ar putea fi concediaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Peste 200 de angajaţi ai Primăriei Alba Iulia ar putea fi concediaţi
Alba Iulia: Peste 200 de angajaţi ai Primăriei Alba Iulia ar putea fi concediaţi

Astăzi a fost ultima zi până la care toţi şefii de servicii din cadrul Primăriei Alba Iulia trebuiau să întocmească o listă cu propuneri pentru concedierea a 30 la sută din personal.

Cheltuielile cu cei peste 700 de angajaţi au devenit mult prea mari pentru bugetul instituţiei. „Au trebuit  să se facă propuneri pentru 30 la sută din angajaţi pentru disponibilizări, urmând ca apoi să aibă loc o discuţie cu conducerea primăriei, cu executivul, pentru a se stabili propunerile care vor rămâne valabile”, a declarat viceprimarul Paul Voicu.

Viceprimarul  a dat asigurări că aceste reduceri de personal nu vor fi imediate. „Este o acţiune de lungă durată. Trebuie purtate şi unele discuţii cu sindicatul.  Deocamdată nu s-a decis nimic, eventualele reduceri ale personalului se vor hotărî în consiliul local din luna august”, a mai spus Paul Voicu.

De asemenea, Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei a precizat că reducerile de personal ar viza în jur de 200 de angajaţi, însă deocamdată nu se ştie nimic concret.  

Dalia Dumitru, liderul de sindicat, a spus că în acest moment nu poate oferi un răspuns cu privire la posibilele disponibilizări. „Dacă va fi necesar vom face o adunare generală a tuturor menbrilor de sindicat şi von stabilii paşii pe care-i vom face”, a spus Dalia Dumitru.

Reduceri de personal şi la Primăria Blaj

De la 1 ianuarie 2010, la Primăria Blaj s-ar putea face restructurări de 20 la sută a personalului. Consiliul local a aprobat deja constituirea unei comisii pentru analizarea costurilor cu personalul primăriei.

„Într-o perioadă de criză, când salariaţii din mediul privat îşi pierd slujbele sau intră în şomaj tehnic, este absolut normal ca şi în sectorul public să gestionăm mult mai eficient fondurile. De aceea, primul pas probabil că va fi cel al suspendării sporurilor salariale. Dacă acest lucru nu va fi înţeles de angajaţi, sigur că voi fi nevoit să apelez chiar la măsuri mult mai radicale care s-ar putea concretiza în reducerea numărului de posturi”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Dan Isăilă, liderul de sindicat este de acord cu constituirea acestei comisii, însă principalul său obiectiv rămâne păstrarea locurilor de muncă.

În prezent aparatul de specilitate al Primarului cuprinde 93 de angajati, iar Serviciul Public de Gospodărire Locală are în subordine 106 angajaţi, dintre care 49 au contract de muncă pe perioadă determinată, până în data de 30 noiembrie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite