Primăria Blaj investeşte trei milioane de lei în cămine culturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Blaj va construi în următorii doi ani trei cămine culturale în satele Tiur, Mănărade şi Petrisat. Investiţia totală va fi de aproximativ trei milioane de lei.

La Tiur pe amplasamentul fostului edificiu cultural, care a fost demolat anul trecut, se va ridica o clădire ce va putea găzdui 400 de persoane. Termenul de finalizare al lucrarilor este sfârşitul acestui an. Tot în 2010 va demara în paralel şi investitia la cpminele culturale din celelalte două localităţi. La Petrisat, acolo unde căminul cultural a fost retrocedat Bisericii Greco-Catolice, municipalitatea va achiziţiona un teren în zona centrală a localităţii, pe care va rifica o construcţie nouă.

Un million pentru fiecare cămin

La Manarade terenul pe care se afla în prezent căminul cultural are, de asemenea, o notificare de retrocedare. Pentru a nu mai amana construcţia unui nou cămin, edilii au luat decizia de a ridica aşezământul în imediata apropiere a parcului central şi a şcolii. Atât la Petrisat cât şi la Mănărade capacitatea sălilor va fi de 300 de persoane iar termenul de finalizare va fi sfărşitul anului 2011. Bugetul estimat pentru construirea unui camin cultural şi pentru dotarea acestuia la standardele actuale este de un milion de lei.

„Odată cu construirea acestor cămine culturale proiectul de modernizare a celor trei zone periurbane este cu un pas mai aproape de finalizare. În ultimii ani Primaria Blaj le-a facilitat locuitorilor din Tiur, Petrisat şi Mănărade accesul la elemente absolut obligatorii de civilizaţie precum apa, trotuarul sau asfaltul“, a declarat primarul Gheorghe Rotar.

Municipalitatea va pune la dispoziţia cetăţenilor cele trei cămine culturale pentru organizarea serbărilor şcolare, a spectacolelor folclorice, însă vor putea fi folosite şi la nunţi, respectiv botezuri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite