Alba Iulia: Primăria vrea mai mult teren în Cetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Primăria vrea mai mult teren în Cetate
Alba Iulia: Primăria vrea mai mult teren în Cetate

Primăria şi Consiliul local Alba Iulia continuă demersurile pentru a obţine imobilele din Cetate, aflate acum în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

În incinta Cetăţii mai funcţionează în prezent două unităţi militare. Acestea şi-au redus semnificativ activitatea în ultimii ani şi se preconizează că într-un viitor apropiat vor părăsi definitiv oraşul Alba Iulia.

Reprezentanţii primăriei au întocmit o solicitare oficială, care a fost aprobată şi de consilierii locali, prin care cer Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean întocmirea unui proiect de hotărâre de Guvern.

Prin acest proiect, municipalitatea din Alba Iulia ar urma să primească în administrare suprafaţa de 13.069 metri pătraţi de teren de la Ministerul Apărării. Terenul este folosit în prezent de UM 01020, respectiv de fosta Cazarmă 415.

Promovarea turismului

„Imobilul va avea ca destinaţie ulterioară reabilitarea şi punerea în valoare a centrului istoric, promovarea turismului şi integrarea cetăţii în circuitul itinerariilor culturale europene”, se afirmă în adresa întocmită la sfârşitul săptămânii trecute de Primăria Alba Iulia.

Terenul se află pe zidul sud-estic al Cetăţii în partea dreaptă a Porţii a III-a. Prin obţinerea acestui teren, primcipala cale de acces în interiorul monumentului istoric va putea fi pusă mai bine în valoare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite