Alba Iulia: Primăria concediază 30 la sută din personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Primăria concediază 30 la sută din personal
Alba Iulia: Primăria concediază 30 la sută din personal

Criză economică este resimţită în Primăria Alba Iulia mult mai grav decât se anticipa. Toţi şefii de servicii din cadrul instituţiei au primit o notă internă prin care li se solicită propuneri pentru concedierea a 30 la sută din personal.

Conducerea instituţiei a luat hotărârea de a reduce cu 30 la sută numărul angajaţilor, în condiţiile în care veniturile la bugetul local nu mai pot asigura plata salariilor pentru toţi cei peste 700 de funcţionari.

Decizia aparţine Consiliului local

„Trebuie să se facă propuneri pentru 30 la sută din angajaţi pentru disponibilizări, urmând ca apoi să aibă loc o discuţie cu conducerea primăriei, cu executivul, pentru a se stabili propunerile care vor rămâne valabile”, a declarat viceprimarul Paul Voicu.

Acesta a mai subliniat faptul că nu se vor putea elibera din toate birourile serviciilor procentul de 30 la sută. „Sunt birouri unde este posibil acest lucru, altele nu”, a adăugat acesta. Propunerile făcute vor fi sintetizate într-un proiect de hotărâre care va fi înaintat Consiliului local.

„Consiliul local va hotărî organigrama, statul de funcţii şi numărul de personal. Procedura este de durată mai lungă. Nu se va întâmpla acum într-o săptămână. E o procedură ce va dura două, trei luni”, a mai spus Paul Voicu.

Restructurări şi la Poliţia Comunitară

Nici Poliţia Comunitară nu va scăpa de reducerile de personal. „Nota internă am primit-o în data de 9 iulie, iar în data de 22 iulie trebuie trimise spre Consiliul local propunerile de restructurare. Suntem în subordinea Consiliului local, iar dacă primim dispoziţii de restructurare, ne vom conforma acesteia. Bineînţeles, propunerile se vor face şi în funcţie de criteriul de performanţă. Aşteptăm hotărârea Consiliului local, tot dânşii vor decide dacă e nevoie să reducă numărul poliţiştilor comunitari sau nu”, a declarat Ioan Vodă, şeful Biroului de ordine publică din cadrul Poliţiei Comunitare Alba Iulia.

În cadrul Poliţiei Comunitare sunt angajate 210 persoane, dintre care 73 de poliţişti la serviciul de ordine publică, 119 la serviciul de pază şi alte 18 persoane la sediul instituţiei.

„Sper să nu fie reduceri semnificative, situaţia este destul de gravă, siguranţă cetăţenilor trebuie asigurată, se vede că noi suntem în stradă, nu ştiu dacă ceilalţi colegi de-ai noştri sunt atât de prezenţi în mijlocul cetăţenilor. La salariul pe care îl primim, prezenţa poliţiştilor comunitari este vizibilă, avem nenumărate sesizări din partea cetăţenilor”, a mai spus Ioan Vodă.

Salariul mediu al unui poliţist comunitar este de 650 de lei. Ceilalţi şefi de servicii din Primărie au refuzat să facă declaraţii pe această temă.

Sindicatul nu s-a reunit încă

Sindicatul existent în cadrul instituţiei şi care reuneşte peste 500 de angajaţi nu a luat încă în discuţie problema disponibilizărilor.

Dalia Dumitru, liderul de sindicat, a spus că că vor urma discuţii pe această temă în zilele următoare. „Nu am cunoştinţă de această problemă. Abia astăzi m-am întors din concediu. În zilele următoare o să mă întâlnesc cu colegii mei pentru a vedea care este situaţia”, a declarat Dalia Dumitru.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite