Primăria Alba Iulia are de recuperat 260.000 lei de la prostituatele amendate. O femeie are datorii de 80.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai sancţionată prostituată din Alba Iulia, Nicoleta Mara, de 41 de ani, a adunat în ultimii doi ani 160 de amenzi. Suma pe care trebuie să o plătească statului se ridică la aproape 80.000 de lei.

Nu mai e un secret că tot mai multe femei fac din prostituţie o adevărată meserie din care câştigă sume frumuşele.

Tinerele care oferă servicii sexuale au început mai nou să "se bată" în numărul amenzilor pe care le primesc, atunci când sunt prinse de poliţişti şi jandarmi pe stradă.

Una dintre zonele în care se prestează astfel de servicii şi sancţiunile curg val este şoseaua de centură a oraşului Alba Iulia. Aici, în funcţie de serviciile dorite, clienţii sunt taxaţi cu sume cuprinse între 20 de lei şi 100 de lei.

Amenzi de 260.000 lei

16 prostituate din Alba Iulia  au contabilizat în ultimii doi ani 420 de  amenzi, în valoare de 260.000 de lei, pe care trebuie să le achite la bugetul local. Suma reprezintă aproape 20 la sută din valoarea amenzilor care trebuiau plătite în 2010 către Direcţia de Taxe şi Impozite Locale.

Nicoleta Mara, de 41 de ani, care „activează“ în mai multe zone ale oraşului, a dat peste cap numărătoarea. Pe  numele ei figurează nu mai puţin de 160 de procese verbale.

Prostituata este urmată la o diferenţă  considerabilă  în clasamentul rău platnicilor de o surată de-a ei,  Andrea B, de 26 de ani. Tânăra a contabilizat anul trecut 69 de amenzi, în valoare de 40.000 lei.

„Este aproape imposibil să recuperăm aceste sume, care nu sunt de neglijat. Numeric nu sunt foarte multe prostituate care figurează în baza noastră de date ca rău platnice, dar numărul şi valoarea amenzilor este foarte mare. De cele mai multe ori nu sunt găsite la domiciliu. Nu sunt puţine prostituate care au buletine fără adresă, aşa că nici măcar nu avem unde să lăsăm somaţia de plată“, a spus Anuţa Şinar, directorul Serviciului de Taxe şi Impozite Locale Alba Iulia.

O singură amendă plătită la Aiud

Şi administraţia locală din Aiud are de recuperat tot de la prostituate aproape 200.000 de lei, sumă care reprezintă amenzile încasate anul trecut. Campioană este Alexandra S., de 26 de ani, care a acumulat l o datorie de peste 60.000 de lei.

„În baza noastră de date figurează cinci persoane cu amenzi pentru prostituţie. Doar o singură tânără şi-a plătit anul trecut o amendă de 504 lei. O altă fată figurează cu amenzi în valoare totală de 57.000 lei. Şanse să le recuperăm în totalitate nu cred că există, judecând după experienţa anilor trecuţi“, a spus Ada Rus, purtător de cuvânt Primăria Aiud.

Singura şanşa a primăriilor de a mai recupera din datoriile prostituatelor ar fi ca tinerele să presteze ore de muncă în folosul comunităţii. „Noi putem cere în instanţă transformarea amenzilor în ore de muncă în folosul comunităţii, doar după ce administraţiile locale ne solicită acest lucru şi dacă nu au găsit modalităţi legale de executare silită a persoanelor care nu îşi achită amenzile“, a precizat Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite