Primăria Alba Iulia, obligată în justiţie să facă public contractul de modernizare a zonei interioare din Cetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractul se referă la modernizarea interiorului Cetăţii Vauban
Contractul se referă la modernizarea interiorului Cetăţii Vauban

Primăria Alba Iulia a fost obligată în justiţie să facă public contractul încheiat cu firma Grup Corint SA pentru modernizarea zonei interioare a Cetăţii Vauban. Procesul a fost iniţiat de vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman.

Florin Roman a declarat că instanţa Curţii de Apel Alba Iulia a pronunţat o sentinţă irevocabilă prin care administraţia locală este obligată să prezinte contractul încheiat cu firma Grup Corint SA.

„Respinge excepţia inadmisibilităţii declarării recursului de Primar pentru Primăria municipiului Alba Iulia. Admite recursul declarat de pârâta Primăria municipiului Alba Iulia prin Primar împotriva sentinţei nr. 2158/CAF/ 2011 pronunţată de Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Alba. Modifică în parte sentinţa atacată. Respinge cererea formulată de reclamantul Roman Florin Claudiu de a aplica pârâtei amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Irevocabilă“, se afirmă în minuta sentinţei pronunţată de Curte de Apel Alba Iulia miercuri, 28 martie 2012.

Iniţial, pe fond, Tribunalul Alba a decis ca primarul Mircea Hava să plătească 20 la sută din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de întârziere. Florin Roman a declarat că, în cursul zilei de vineri, va înainta o cerere administraţiei şi că va aştepta ca hotărârea judecătorească să fie pusă în aplicare în termenul de 3 zile decis de instanţă.

Contractul pentru modernizarea zonei interioare a Cetăţii Alba Iulia a fost demarat la începutul anului 2011. Licitaţia organizată de primărie a fost câştigată de firma Grup Corint, care a subcontractat o parte din lucrări către societatea Florea Grup. Valoarea investiţiei este de 76 milioane de lei, respectiv 17 milioane de euro. Suma nerambursabilă din fonduri europene este de 47 milioane de lei, restul reprezentând contribuţia Guvernului şi a administraţiei din Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite