Primăria Alba Iulia bagă 2,5 milioane de euro într-un bloc de locuinţe sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apartamentele vor fi închiriate familiilor cu probleme sociale şi celor evacuate din casele naţionalizate. Până în prezent la primărie au fost depuse 94 de cereri. Blocul va fi gata în luna septembrie 2011.

Blocul de locuinţe sociale situat pe strada Vasile Alecsandri, lângă stadionul Cetate este în curs de execuţie. Proiectul a fost demarat anul trecut şi urmează a fi finalizat în toamna anului 2011. Valoarea totală a proiectului este de peste 10.000.000 lei, adică 2,5 milioane de euro.

O scară pentru chiriaşii evacuaţi

Blocul este prevăzut cu trei scări, A1, A2 şi A3 şi este format din demisol, parter, trei etaje şi mansardă. Fiecare dintre scări are 25 de apartamente, care vor fi dotate cu toate utilităţile, apă, canal, curent şi racord la conducta de gaze naturale. Este vorba despre 15 garsoniere, 45 de apartamente cu două camere şi 15 apartamente cu trei camere.

„S-au depus deja 94 de cereri. Apartamentele din primele două scări sunt destinate locuinţelor sociale, iar cea de-a treia scară, persoanelor evacuate din casele retrocedate foştilor proprietari“, a spus Laura Mârza, consilier în cadrul Primăriei Alba Iulia. Repartizarea celor 75 de locuinţe este prevăzută pentru luna noiembrie a anului 2011. SC Tobimar Construct SRL este firma care se ocupă de executarea lucrărilor.

Criterii pentru locuinţele sociale

Locuinţele sociale vor fi acordate doar persoanelor care au un venit net pe membru de familie între 25 lei şi 200 lei. „Dosarul trebuie să conţină o cerere tip, o declaraţie pe proprie răspundere a veniturilor obţinute, persoanele să nu deţină o locuinţă proprie şi să provină de la un centru de ocrotire socială sau să fie încadrate cu handicat sau invaliditate.

Pot beneficia de aceste locuinţe şi veteranii de război sau văduvele acestora, pensionarii, deţinuţii politici reabilitaţi, urmaşii celor decedaţi în Revoluţia de la 1989, persoanele revenite din detenţie şi reintegrate în familie, evacuaţii din casele naţionalizare şi funcţionarii publici“, a mai spus Laura Mârza. Dosarele vor fi analizare de o comisie specială.

„Nu s-a stabilit încă termenul limită până la care se pot depune cererile. Acestea pot fi depuse de luni până vineri la registratura primăriei“, a spus Luminiţa Fara, funcţionar în cadrul Primăriei Alba Iulia. Administraţia locală nu a stabilit încă valoarea chiriei.

Adrian Popa, în vârstă de 53 de ani, este una dintre persoanele care a depus cerere la primărie pentru o locuinţă. A stat împreună cu familia într-o locuinţă naţionalizată ce a fost retrocedată foştilor proprietari în anul 2002. „Sperăm să obţinem un apartament şi să ne putem muta cât mai repede. În acest fel statul îşi repară nedreptatea pe care a făcut-o. Acum locuim împreună cu copiii şi este o situaţie foarte dificilă“, a spus albaiulianul.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite