Primăria Alba Iulia a finalizat un proiect de 8 milioane de euro privind reparaţii pe 24 de străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investiţia a îmbunătăţit viaţa locuitorilor de pe 24 de străzi
Investiţia a îmbunătăţit viaţa locuitorilor de pe 24 de străzi

Primăria Alba Iulia a finalizat unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură locală din ultimii 20 de ani. Un număr de 24 de străzi din apropierea zonei centrale a oraşului au fost modernizate în ultimii doi ani cu bani provenind în cea mai mare parte din fonduri europene.

Proiectul “Reparaţii capitale străzi cu dotare tehnico-edilitară în municipiul Alba Iulia” a fost implementat de Municipiul Alba Iulia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea investiţiei este de aproximativ 8 milioane de euro, din care 6 milioane euro finanţare europeană. Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Alba Iulia, alături de alte şase investiţii în valoare totală de peste 50 milioane euro. Lucrările au fost realizate de firmele Elis Pavaje SRL Petreşti (17 străzi) şi Diferit SRL Cluj-Napoca (7 străzi).

Cu ocazia conferinţei de presă organizată de administraţia locală, primarul Mircea Hava a criticat modul în care se fac rambursările în proiectele din fonduri europene.“Cred că avem undeva la 60-70 de miliarde lei vechi de rambursat. S-a făcut recent o plată de încă 1 miliard, ceea ce înseamnă alţi bani de rambursat. Am fost şi în situaţia în care am avut de rambursat 100 de miliarde de lei. Banii vin, dar vin foarte greu, chiar dacă o să spună cineva că au venit în 90 de zile. Ei bine, 90 de zile înseamnă 3 luni groaznice”, a afirmat Hava.

Primarul a atacat şi declaraţiile premierului Victor Ponta referitoare la neregulile grave care ar exista în derularea proiectului de 102 milioane de euro, privind extinderea sistemelor de canalizare şi apă potabilă în mai multe oraşe din judeţ.

„A fost vorba de o sumă de 35 de mii de euro, dar ca să vii să spui, să sperii pe toată lumea cu aşa ceva, grave abateri şi că vom da toţi banii înapoi sunt lucruri care nu fac cinste nimănui din România, dar în special unui om care conduce Guvernul României. În loc să fim ajutaţi, toată lumea să fie în jurul nostru, deci toată ţară, de sus unde se agaţă harta în cui, de la primul ministru, de la preşedintele României, nu se fac altceva decât de acolo se pun tălpi. Şi se pun tălpi sistematic, încontinuu şi nu înţelegem de ce. Bineînţeles, dându-se vina că aşa doreşte Europa. Este o totală incompetenţă în zona respectivă", a declarat primarul din Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite