Primăria Alba Iulia angajează administrator public. Vezi condiţiile de concurs şi cine ar putea candida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Primăriei şi al Consiliului local Alba Iulia
Sediul Primăriei şi al Consiliului local Alba Iulia

Primăria Alba Iulia organizează la mijlocul lunii octombrie concursul pentru ocuparea funcţiei de administrator public al oraşului. Postul este prevăzut în legea administraţiei publice locale şi este o premieră pentru reşedinţa judeţului Alba.

Un demers similar a fost derulat în luna iulie şi de Consiliul Judeţean Alba. Concursul a fost câştigat de fostul vicepreşedinte al instituţiei, Sorin Bumb. La Alba Iulia sunt vehiculate două nume pentru această funcţie: fostul subprefect Raul Tudoraşcu şi fostul şef al Inspectoratului Şcolar, Cornel Sandu. Ambii sunt consilieri locali PDL.

Administratorul public este un fel de viceprimar, care însă încheie un contract de management cu primarul, valabil pe perioada mandatului acestuia. Primarul îi poate delega atribuţii de coordonare a unor servicii sau instituţii locale. Proba scrisă a concursului va avea loc în 11 octombrie, iar interviul va avea loc în 16 octombrie. Bibliografia pentru candidaţi cuprinde 50 de legi, hotărâri, ordonaţe de Guvern şi ordine de ministru.

concurs
concurs
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite