Primăria Alba Iulia a dirijat 3,5 milioane lei spre Zilele Oraşului, târguri, festivaluri şi promovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare sumă, de 600.000 de lei, a fost direcţionată pentru manifestările legate de Zilele Oraşului. Sume consistente au fost stabilite pentru Sărbătoarea Muzicii, Festivalul luminilor şi  Zilele Cetăţii.

Administraţia din Alba Iulia şi-a propus să cheltuiască în acest an 3,5 milioane de lei pentru evenimente culturale, sportive, dar şi cu promovarea oraşului. Lista detaliată a evenimentelor ce vor fi susţinute cu bani de la bugetul local a fost prezentată la ultima întâlnire a consilierilor locali.

Cei mai mulţi bani, 600.000 de lei, au fost dirijaţi pentru organizarea „Zilelor Oraşului“. O sumă consistentă, de 250.000 de lei, a fost direcţionată spre manifestările  „Zilele Cetăţii“.

În calendarul cultural figurează şi o serie de evenimente noi: „Sărbătoartea Muzicii“ pentru care s-au  alocat 430.000 de lei, „Festivalul Luminilor“, ce implică costuri de până la 250.000 de lei. Aceeaşi sumă va fi alocată şi pentru „Alba Iulia-Capitala Sănătăţii“. Pentru „Festivalul de Muzică şi Film-TIFF“  sunt prevăzuţi 150.000 de lei. Un alt eveniment nou este „Vinerea Muzeelor“ pentru care s-au dat 20.000 de lei.

Concursul de Istorie „Alba Iulia-Cealaltă Capitală“ implică cheltuieli de până la 30.000 de lei.

Târgurile de Paşte şi Crăciun au prevăzute fonduri de până la 120.000 de lei. Pentru competiţiile sportive s-au alocat 10.000 de lei.

Suma de 350.000 de lei este prevăzută la categoria „alte evenimente“.

Până la prima rectificare, administraţia din Alba Iulia mizează pe un buget de 232 milioane de lei pentru anul în curs. Veniturile proprii ale Primăriei sunt estimate la 31,5 milioane de lei.  Restul banilor ar urma să vină de la Uniunea Europeană, prin derularea unor proiecte cu finanţare nerambursabilă, dar şi de la bugetul de stat. În cea de-a doua categorie intră sumele defalcate din TVA, subvenţiile pentru sănătate, încălzire.

În favoarea proiectului de buget s-au exprimat cei 14 consilieri PDL, ce deţin majoritatea în Consiliul Local. Liberalii au votat împotrivă, iar social democraţii s-au abţinut.

Lista defalcată a al alocării pe evenimente al celor  3,5 milioane de lei alocaţi de la bugetul local

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite