Prima zăpadă, primele probleme pe drumurile din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninsoarea crează probleme inclusiv pe drumurile din oraş
Ninsoarea crează probleme inclusiv pe drumurile din oraş

Pe drumurile din judeţul Alba se circulă în condiţii de iarnă. Traficul auto se desfăşoară cu dificultate, iar şoferii sunt sfătuiţi să nu plece la drum neechipaţi. Temperaturile vor continua să scadă şi va ninge în tot judeţul până joi seara, când autorităţile vor ridica şi alerta de cod galben care a intrat în vigoare astăzi la ora 12.00.

În această dimineaţă la ora 10.00, zăpada măsura în Apuseni peste 20 de centimetri. Pe toate reţelele de drumuri judeţene şi naţionale s-a intervenit cu echipaje şi utilaje de deszăpezire. „Drumarii sunt nevoiţi să intervină şi de două sau chiar trei ori pe segmente de drumuri intens circulate. Un exemplu ar fi porţiunea ce leagă DN1 cu DN7, pe teritoriul comunei Vinţu de Jos, unde de dimineaţă s-a intervenit de două ori cu utilaje şi material antiderapant“, a afirmat Dan Popescu, directorul Direcţeie Tehnice a Consiliului Judeţean Alba. La orele amiezii circulaţia era îngreunată pe toate drumurile din judeţ, precum şi în Alba Iulia.

Zăpadă mare la munte

Cele mai mari probleme erau în zona Munţilor Apuseni. „Se intervine pe toate drumurile din Arieşeni şi înspre Arieşeni. Se poate ajunge la staţiune cu autoturismele proprii cu condiţia ca acestea să fie echipate de iarnă“, a afirmat Vasile Jurj, primarul comunei Arieşeni. Pe cei 418 km de reţea de drumuri naţionale din judeţ, s-a intervenit cu 50 de utilaje. „Se patrulează fără întrerupere pe toată reţeaua de drumuri naţionale şi se circulă în condiţii de iarnă“, a declarat, la rândul său, Ovidiu Popa, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Alba. Până la orele amiezii nu s-a înregistrat niciun eveniment rutier grav din cauza zăpezii, ci doar câteva ieşiri în decor. Iarna i-a luat, însă, pe nepregătite pe conducătorii auto. „Am echipamentul necesar pentru maşină, dar nu l-am pus în folosinţă. Nu mă aşteptam să ningă atât de mult şi dintro dată“, a afirmat Jakabfi Levente, un tânăr şofer de 24 ani din Alba Iulia.

Materiale de 11 milioane de lei

În depozitele societăţii „Drumuri şi Poduri Locale“ (DPL) există circa 6.475 metri cubi de material antiderapant şi 71 de tone de carburanţi. Cheltuielile estimate de specialişti pentru ca şoferii să circule în siguranţă pe cei 983 km de drumuri judeţene, se ridică la 3,5 milioane de lei. Pentru tronsoanele de drumuri naţionale s-a asigurat material antiderapant în cantitate de 8.150 tone de nisip şi 11.100 tone de sare. Valoarea totală estimată a cheltuielilor se ridică la 8,5 milioane de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite