Prima autogară din Alba Iulia, vândută cu 1,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul proprietar este Societatea de Transport Public SA, care va demola clădirea şi va construi cel mai modern terminal de transport public de călători din ţară. Investiţia este estimată la 6 milioane de euro.

Prima autogară din Alba Iulia, deţinută de omul de afaceri Marius Rotar, care este şi consilier local, a fost cumpărată cu 1,5 milioane de euro de Societatea de Transport Public (STP) din Alba Iulia. În preţul tranzacţiei sunt incluse clădirea, terenul, 12 autobuze deţinute de societatea „Autotrans“ şi licenţa pentru autogară. În total, este vorba de o suprafaţă de teren de 7.000 de metri pătraţi.

Actuala autogară a fost ridicată în urmă cu 30 de ani. Singurele lucrări de modernizare au fost făcute anul trecut: pavarea cu dale a terenului din jurul autogării, reamenajarea peroanelor, modernizarea grupurilor sanitare, înlocuirea vechii tâmplării cu geamuri termopan, şi au fost estimate de fostul proprietar la 400.000 lei. Construcţia va fi demolată în întregime. Investiţia va deservi 7.500 de călători pe azi, respectiv aproximativ 2 milioane pe an.

Transport metropolitan

„Terminalul va avea spaţii moderne, încălzite, unde vor exista birouri de informaţii, birou de control trafic, cafenele. Va fi prevăzut şi un spaţiu de parcare, unde cei care doresc pot să-şi lase maşina proprie şi să ia autobuzul pentru a-şi rezolva problemele pe care le au în Alba Iulia“, a spus Stelian Nicola, directorul Societăţii de Transport Public Alba Iulia.

Terminalul auto va implica şi transportul de persoane din 11 localităţi din judeţ, care fac parte din Asociaţia Intercomunitară Alba Iulia. „Vrem să punem în practică ideea de transport metroplitan, în premieră naţională. Alba Iulia să fie centrul de dirijare pentru transportul public de persoane dinspre şi spre aceste localităţi, dar şi pentru autocarele care leagă Alba de judeţele limitrofe“, a mai spus Stelian Nicola. Investitorul  estimează că anul viitor va fi finalizată partea de proiectare, iar din 2012 vor începe lucrările, care vor dura aproximativ doi ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite