Alba Iulia: S-a semnat primul contract de finanţare „Prima Casă“ din judeţul Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: S-a semnat primul contract de finanţare „Prima Casă“ din judeţul Alba
Alba Iulia: S-a semnat primul contract de finanţare „Prima Casă“ din judeţul Alba

Simona şi Gabriel Popovici din Alba Iulia sunt fericiţii beneficiari ai primului credit acordat prin programul „Prima casă” de către BRD - Groupe Société Générale în judeţul Alba.

Aceştia au obţinut un credit în valoare de 38.000 euro, iar ei au dat un avans de 2.000 euro, pentru a-şi putea cumpăra propriul lor apartament. Bucuria acestora este fără margini deoarece îi vor putea asigura Alesiei, fetiţa lor în vârstă de un an şi două luni, toate facilităţile.

De la TV la bancă

În primă fază, familia Popovici şi-a depus anul trecut un dosar pentru a obţine un credit de la Banca Română. „Eram foarte avansaţi în procesul de obţinere a acestui credit, dar a picat piaţă din cauza crizei economice. Am avut noroc şi mi s-a returnat avansul de 1.000 euro“, a spus Gabriel Popovici, în vârstă de 35 de ani, ofiţer de poliţie.
Acesta a spus că şi-a depus dosarul la BRD după ce l-a vazut pe Emil Boc la televizor. „Nu am fost prea încrezător la început. Am văzut la ştiri când premierul Emil Boc a semnat primul contract de finanţare prin acest program. Ne-am luat după siglă, am văzut că e vorba despre BRD şi ne-am depus dosarul la bancă la sfârşitul lunii iulie“, a mai precizat albaiulianul.

S-au decis să facă acest lucru deoarece locuiau cu chirie iar banii ar fi acoperit rata la bancă. „La mine la servici ne-au suspendat în vară banii pentru locuinţa de serviciu. Aceştia asigurau 50 la sută din suma lunară. Aveam o chirie foarte mare de 1100 de lei. Ne-am gândit că ar fi foarte bine să depunem actele pentru a obţine acest credit bancar pentru casă“, a mai spus ofiţerul de poliţie Gabriel Popovici.

Nou cămin nou


După depunerea dosarului, familia Popovici a semnat un precontract şi a achitat în avans cinci la sută din valoarea creditului. „Apartamentul este cu două camere, iar în prima fază a valorat 65.000 euro. Acum preţul a scăzut de la 1.000 euro pe metrul pătrat la 700 euro. Apartamentul are 63 de metri pătraţi, arată foarte bine şi este luat prin firma Pomponio. Astăzi, după întâlnirea cu notarul, le vor fi viraţi cei 40.000 euro în cont“, a precizat Gabriel Popovici. 
Tânăra familie va avea o rată lunară de 220 euro timp de 30 de ani, iar după o perioada de cinci ani, ratele se vor putea rambursa anticipat.

„Am aflat vineri, săptămâna trecută, şi nu ne-a venit să credem. E extraordinar. Ne-am luptat atât de mult pentru fiica noastră şi aşteptăm cu nerăbdare să ne mutăm la casa noastră. Am cheltuit încă 1000 de euro cu plata notarului şi a altor taxe. Ca să ceri bani, trebuie să ai bani. Altfel nu te descurci”, a spus Simona Popovici, în vârstă de 30 de ani, funcţionar bancar.





Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite