Alba Iulia: „Mica Sirenă” prezentată în avanpremieră la Teatrul de Păpuşi „Prichindel”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri a avut loc la Teatrul de Păpuşi Prichindel din Alba Iulia avanpremiera spectacolului „Mica Sirenă”, după Hans Christian Andersen. Titlul poveştii puse în scenă a fost ales în urma sondajului realizat pe un eşantion de 2.500 de copiii din grădiniţele şi din şcolile albaiuliene.

Prima premieră din 2009

„Noi am pus copiilor la dispoziţie 14 titluri, iar micuţii au dat cele mai multe voturi poveştii Mica Sirenă. De aceea am ales ca aceasta să fie prima premieră pe 2009”, a declarat Ioana Bogăţan, directorul Teatrului de păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia.
Ideea avanpremierei a fost readucerea copiilor spre basm şi poveşti, dar şi obţinerea unui răspuns din partea acestora. „Iniţial, ceea ce s-a întâmplat astăzi aici, trebuia să fie de fapt o vizionare care în mod firesc se face doar cu angajaţii şi directorul, care eventual critică la final dacă este cazul. Noi am ales să facem vizionare alături de prieteni şi de presă, de la care aşteptăm idei şi reacţii”, a adăugat Ioana Bogăţan.
Punerea în scenă a poveştii „Mica Sirenă” s-a dovedit a fi o reuşită. Publicul a aplaudat îndelung prestaţia actorilor păpuşari albaiulieni şi nu a fost nici cazul vreunei critici din partea conducerii. „Întreaga echipă a lucrat foarte mult şi foarte bine la acest spectacol. S-a lucrat intens începând cu luna martie a acestui an. Eu zic că echipa a făcut treabă bună”, a completat directorul teatrului albaiulian.

Echipă de 11 actori

Din distribuţia piesei fac parte actorii Teodora Popa, Dan Felix Purcelean, Ramona Benchea Mincu, Felicia Dicu, Amalia Pop, Mariana Szabo, Felica Dicu, Radu Hăprian Dan, Dorin Bordeu, Romul Moruţan şi Ioan Pompiliu Cristea.
Regia şi scenariul sunt semnate de regizoarea Oana Leahu, iar scenografia şi construcţia decorului a fost realizată de Marian Sandu şi Radu Grigorescu. Regia tehnică aparţine Elenei Scorţeanu, luminile lui Ovidiu Tămăşan, tâmplăria lui Marin Goia, iar tehnicieni de scenă sunt Horea Oargă şi Ilie Petrescu.
Muzica a fost compusă special pentru acest spectacol de Levente Szocs, angajat al teatrului din Alba Iulia.
Premiera pentru public va avea loc în luna septembrie a acestui an. „Mica Sirenă va deschide secţiunea pentru copii în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii şi Oameni Mari, care în acest an va ajunge la ediţia a IV-a”, a spus Ioana Bogăţan.
Până atunci vor fi îmbunătăţite costumele actorilor şi vor mai fi puse la punct unele detalii ale piesei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite