UPDATE Preţul mitei pentru angajatul Prefecturii Alba: 41.400 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Puiuleţ şi soţia acestuia au primit sume mari de bani pentru a rezolva două locuri de muncă şi o pensie de invaliditate. Cei doi au au fost reţinuţi aseară de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi sunt în arestul poliţiei.

CITIŢI ŞI: VIDEO Mandat de arestare preventivă pentru Nicolae Puiuleţ, angajatul Prefecturii Alba

UPDATE ora 22.30: Tribunalul Alba a pronunţat în această seară o sentinţă privind emiterea de mandate de arest preventiv pe o perioadă de 29 de zile pe numele lui Nicolae Puiuleţ şi Miorica Puiuleţ. Cei doi inculpaţi au formulat deja recurs, ce va fi judecat de Curtea de Apel Alba Iulia.

Nicolae Puiuleţ este acuzat, oficial, de trafic de influenţă în formă continuată, iar Miorica Puiuleţ, de complicitate la trafic de influenţă. Angajatul Prefecturii a solicitat şi primit sume mari de bani de la două persoane cărora le-a promis că le rezolvă locuri de muncă, iar unei a treia persoane pensie de invaliditate.

Trei denunţuri la Parchet

Pentru că funcţionarul nu şi-a respectat promisiunea, persoanele care au oferit banii au formulat denunţuri la Parchet. Ieri, Nicolae Puiuleţ şi Miorica Puiuleţ au fost prinşi în flagrant în zona pieţei din cartierul albaiulian Cetate în timp ce primeau suma de 5.000 de lei de la unul dintre denunţători.

„A pretins şi primit în cursul lunilor august şi septembrie 2009 suma de 36.400 lei, iar în data de 14 iunie a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 5.000 de lei. Am efectuat şi percheziţie la domiciliul din comuna Avram Iancu de unde am ridicat înscrisuri. Astăzi vor fi prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile“, a spus Stelian Cioca, procurorul care instrumentează cazul. În total, Nicolae Puiuleţ a primit de la denunţători suma de 41.400 lei.

Nicolae Puiuleţ a promis în schimbul primirii banilor că rezolvă două locuri de muncă de şofer în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, la Alba Iulia şi Câmpeni, dar şi o pensie de invaliditate. Parchetul lucrează la dosar împreună cu poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Alba.

A câştigat un proces cu Prefectura

Nicolae Puiuleţ a fost reangajat la Prefectura Alba în 1 iunie 2009, după ce a câştigat un proces cu instituţia. Bărbatul a fost până în 2005 şef al Oficiului Prefectural din Câmpeni. Între 2005 şi 2008 a lucrat ca angajat la un cabinet parlamentar timp în care a fost suspendat din postul de la Prefectură.

„Pentru că nu a venit la timp să solicite revenirea pe post i-a fost desfăcut contractual de muncă în luna iunie 2008. A dat în judecată instituţia şi a fost reangajat pe postul de consilier“, a spus Maria Pavel, director în cadrul instituţiei. La Prefectură are un salariu de 2.360 de lei, din care 1.000 de lei erau viraţi direct la o bancă în contul unui credit. A primit atribuţii la Oficiul Prefectural din Câmpeni unde nu mai era niciun angajat. „Nu am ştiut că are astfel de obiceiuri. Nu m-a atenţionat nimeni. Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa ceva“, a afirmat prefectul Ştefan Bardan.

Potrivit declaraţiei de avere, Nicolae Puiuleţ deţine împreună cu familia un teren de patru hectare în comuna Avram Iancu şi unul de 0,5 hectare la Arieşeni. Mai deţin patru case de locuit şi cinci maşini, două autoturisme şi trei autoutilitare. Miorica Puiuleţ este administrator la firma „Nicu Impex“ SRL Avram Iancu. Cei doi riscă pedeapsa cu închisoarea între doi şi 10 ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite