Preşedintele revoluţionarilor din Alba Iulia, colaborator al fostei securităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Bărdaş
Horia Bărdaş

Fostul preşedinte al Asociaţiei Revoluţionarilor „21 Decembrie 1989“ Alba, fostul consilier local Horia Bărdaş, a colaborat cu fosta securitate comunistă. Constatarea aparţine Curţii de Apel Bucureşti, care s-a pronunţat în acest dosar luni, 2 iulie 2012.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Horia Bărdaş se judecă cu Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) din anul 2009. În urmă cu trei ani a câştigat procesul al Curtea de Apel Bucureşti, dar ÎCCJ a admis recursul instituţiei şi a dispus rejudecarea cauzei.

Dosarul a revenit la Curtea de Apel, unde, Bărdaş a pierdut procesul. La dosar a fost depus un angajament de colaborare semnat de fostul consilier local şi a fost realizată o expertiză grafică a documentelor prezentate de CNSAS. Horia Bărdaş a fost preşedinte al Asociaţiei Revoluţionarilor „21 Decembrie 1989“ Alba şi consilier local timp de 8 ani. Anticipând o posibilă sentinţă în defavoarea lui a demisionat de la conducerea asociaţiei în 2011 şi nu a mai candidat în alegerile locale din iunie 2012.

Bărdaş a declarat la începutul procesului că acuzaţia care i se aduce este faptul că ar fi pus la dispoziţia organelor de securitate, între anii 1984-1990, o locuinţă pe care o avea în chirie. „Am prezentat dovezi că nu am locuit acolo decât 6 luni, deci n-aş fi avut cum să pun la dispoziţia cuiva acea locuinţă timp de 6 ani, cum susţin cei de la CNSAS”, a afirmat revoluţionarul. Sentinţa definitivă în acest dosar va fi pronunţată cel mai probabil în 2013.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite