Preşedintele ANOFM a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Bian este vicepreşedinte al PDL Alba
Silviu Bian este vicepreşedinte al PDL Alba

Preşedintele ANOFM a fost reţinut de procurori în cursul nopţii de sâmbătă şi duminică. Duminică va fi prezentat unei instanţe de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

UPDATE 9:20 Silviu Bian va fi adus duminică, în jurul orei 12.30, la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile sub acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă.

Preşedintele ANOFM susţine că el a mers la Braşov la o petrecere organizată cu prilejul zilei de naştere a unui angajat al AJOFM Braşov, unde a primit cadou o pungă în care i s-a spus că este o sticlă de whisky din partea salariaţilor direcţiei judeţene de muncă. Bian a susţinut în faţa procurorilor că nu s-a uitat în pungă şi nu ştia că sunt bani acolo.

Banii pe care Bian i-ar fi primit mită nu erau marcaţi. Angajaţii AJOFM Braşov susţin că ei au făcut chetă pentru a-i da mită şi că l-au denunţat pentru că Silviu Bian le cerea în mod constat bani pentru a-i menţine în funcţii, potrivit procurorilor DNA. Procurorii fac verificări şi în alte judeţe la sediile AJOFM pentru a vedea dacă Silviu Bian a cerut mită şi de la alţi angajaţi pentru menţinerea în funcţii.

Avocatul Lui Silviu BIan, Cristian Ene, a confirmat, agenţiei Mediafax, că DNA a luat măsura reţinerii secretarului de stat, pentru o faptă de luare de mită, în formă continuată, Potrivit avocatului Ene, secretarul de stat s-a declarat nevinovat.

Silviu Bian a fost prins în flagrant sâmbătă în momentul în care primea de la subalternii de la AJOFM Braşov suma de 80.000 de lei.

Secretarul de stat ar fi primit mita pentru că din agenţia de la Braşov urmau să se desfiinţeze mai multe funcţii, iar cei care ar fi vrut să rămână ar fi trebuit să plătească pentru a-şi păstra funcţiile.

Bian cerea aceşti bani oamenilor pe care îi numise în diverse funcţii. La Braşov s-a întâlnit cu un subaltern de la AJOFM, iar suma era strânsă de la mai mulţi colegi de acolo. Anchetatorii verifică dacă şi în alte judeţe au fost astfel de cazuri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite