Preşedintele ANOFM, Silviu Bian, demis din funcţie şi arestat preventiv pe 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat Silviu Bian, preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), a fost arestat preventiv duminică seara de magistraţiia Tribunalului Bucureşti. Instanţa a admis propunerea procurorilor DNA. Premierul Emil Boc a decis, de asemenea, să îl demită din funcţie.

Bian, vicepreşedinte al PDL Alba, a fost reţinut sâmbătă la Braşov după ce a fost surprins în falgran cu suma de 82.000 de lei asupra sa primită drept mită de la funcţionari din cadrul instituţiei pe care o conduce. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului Ioana Muntean, citată de Mediafax, premierul Boc l-a demis din funcţie pe preşedintele ANOFM. Decizia era previyibilă, la fel cum este şi cea de suspendare din partid, care ar urma să fie luată în cursul săptămânii.

Potrivit DNA, faptele preşedintelui ANOFM sunt în formă continuată. Astfel, potrivit DNA, în data de 17 septembrie 2011, inculpatul Bian Silviu, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, a primit suma de 22.000 euro şi 19.000 lei de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM.

Banii au fost pretinşi de către inculpatul Bian Silviu pentru ca, în calitate de ordonator principal de credite, să vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene şi destinate dezvoltării resurselor umane, reprezentând cofinanţarea acestora din fonduri proprii, în vederea bunei derulări a activităţii în cadrul proiectelor. De asemenea, această sumă, primită cu titlu de mită printr-un intermediar, reprezintă o parte din salariile funcţionarilor respectivi pe luna august 2011.

„În mod similar, la data de 15 octombrie 2011, în acelaşi scop ca cel menţionat mai sus, inculpatul Bian Silviu a primit de la aceiaşi funcţionari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentând o parte din retribuţiile aferente lunii septembrie 2011.

Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Decizia Tribunalului poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite