Ioan Stanca este noul preşedinte al Sindicatului Învăţământ Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Ioan Stanca (foto mijloc) este noul preşedinte al Sindicatului Învăţământ Alba
Profesorul Ioan Stanca (foto mijloc) este noul preşedinte al Sindicatului Învăţământ Alba

Ioan Stanca, profesor de informatică la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan“ din Alba Iulia este noul preşedinte al Sindicatului Învăţământ Alba. Ioan Stanca a fost votat de 47 din cei 85 de membrii de sindicat participanţi la alegerile care s-au desfăşurat ieri după amiază.

Acţiuni sindicale mai dinamice

La conferinţa judeţeană a sindicatului, care a avut loc la jumătatea acestei luni, cadrele didactice, din învăţământul preuniversitar nu au reuşit să se pună de acord cu privire la acţiunile sindicale şi l-au acuzat pe vechiul preşedinte, Valeriu Şuşman că nu respectă statutul organizaţiei. În urma acestor neînţelegeri au fost organizate alegeri. Pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei au candidat  profesorii Ioan Stanca, Ştefan Damo şi Nicolae Bârlea.

În urma votului Ştefan Damo şi Nicolae Bârlea vor ocupa funcţia de vicepreşedinţi ai organizaţiei. „La acest moment ne organizăm. Vom înregistra nou statut al organizaţiei la Judecătoria Alba Iulia pentru a putea intra în contact cu alte instituţii“, a precizat noul preşedinte al Sindicatului Învăţământ Alba. Ioan Stanca a spus că se vor discuta şi acţiunile sindicale.

„Cu siguranţă sindicatul va avea de acum înainte o altă dinamică la nivel de judeţ“, a explicat profesorul.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite