Premii pentru cursanţii Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică 30 mai 2010 a avut loc la Târlişua în judeţul Bistriţa Năsăud ediţia a V-a a concursul de interpretare a muzicii populare româneşti „La poale de Ţibleş”.

Ineditul concursului constă în faptul că este dedicat rapsozilor populari iar concurenţii se încadrează în două categorii de vârstă: 30-50 de ani şi 50-80 de ani. Judeţul Alba a participat pentru prima dată la acest concurs cu doi interpreţi, ambii pregătiţi de profesoara Leontina Fărcaş.

„În urma unui concurs extrem de greu datorită numărului mare de participanţi (concursurile pentru aceste categorii de vârstă fiind foarte rare)  Ioan Dancu din Biia, jud. Alba a câştigat locul II iar Ioan Gordiţă din Alba Iulia a obţinut Premiul Special al Juriului. Juriul a fost format din specialişti din domeniile etnomuzicologie, etnografie şi folclor muzical şi a urmărit în mod special autenticitatea repertoriului, calitatea interpretării, valoarea costumului popular şi prezenţa scenică“, a declarat Daniela Floroian, director adjunct al Centrului de Cultură „Augustin Bena“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite