Campanie în premieră naţională. Analize medicale gratuite pentru femei la Spitalul Judeţean Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile din Alba Iulia, dar şi din alte localităţi ale judeţului, pot beneficia de analize gratuite în ambulatoriul Spitalului Judeţean în perioada 19 – 30 martie. Acţiunea se desfăşoară în cadrul campaniei „Martie – luna femeii sănătoase“.

Analizele care vor fi efectuate sunt testări Babeş Papanicolau, EKG, măsurarea tensiunii arteriale, precum şi pre-screening de osteoporoză. Potrivit managerului Spitalului Judeţean, Nicoleta Coşarcă, se vor putea realiza 50 de recoltări pe zi de probe Babeş Papanicolau, respectiv 600 de recoltări de sânge.

„Am pus la dispoziţie un cabinet în cadrul ambulatoriului de pe strada Muşeţelului. Toate cunoştinţele şi capabilităţile spitalului vor fi angrenate în cadrul acestei activităţi“, a spus Nicoleta Coşarcă. Programări se pot face la numărul d etelefon 0736.768764 şi prin e-mail evenimentealba@houston.ro.

Alba Iulia – capitala sănătăţii în 2012

Analizele gratuite sunt parte componentă a unei campanii iniţiate de Primăria Alba Iulia, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, instituţiile medicale din reşedinţa judeţului şi compania „Houston NPA“ denumită „Alba Iulia – capitala sănătăţii în 2012“. Campania este derulată pe parcursul întregului an şi este finanţată de la bugetul local cu suma de 250.000 de lei. „Houston NPA“ este o companie specializată în comunicarea medicală şi socială.

Detalii complete despre acest proiect vor fi prezentate sâmbătă, 17 martie, la Alba Mall unde va avea loc, în sala Ball Room între orele 09.30 – 14.00, o dezbatere în cadrul evenimentului „Martie – luna femeii sănătoase“. Intrarea publicului este liberă. Evenimentul este dedicat informării publicului general asupra unor teme de interes privind sănătatea femeii.

image

„Aceste activităţi nu se vor opri aici. Este o campanie pe termen lung şi va fi derulată şi în anii următori. Pe lângă administraţie şi economie suntem interesaţi şi de sănătatea locuitorilor din Alba Iulia. Încercăm să îi motivăm pe oameni să meargă să îşi facă analize“, a spus primarul Mircea Hava. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, a apreciat că un astfel de proiect ar trbui să fie unul pilot, pentru întregul judeţ. Reprezentanta companiei „Houston NPA“, Maria Szerac, a apreciat că această campanie este o premieră la nivel naţional.

image

Viitoarele acţiuni de promovare a sănătăţii:

Aprilie – Ziua Mondială a Sănătății – afecțiuni respiratorii și sănătate mintală-autism
Mai – afecțiuni oftalmologice și lupta împotriva obezității
Iunie – afecțiuni de ordin dermatologic și prevenția acestora, testări gratuite
Iulie – afecțiuni hepatice
Septembrie – afecțiuni ale inimii

Octombrie – afecțiuni reumatismale
Noiembrie – informare asupra antibioticelor
Decembrie – concurs de idei ”Ce ai face pentru sănătatea orașului tău?”

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite