Alba Iulia: Federaţia Română de Powerlifting a fost înfiinţată la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a avut loc la sala de şedinţe a Prefecturii Alba prezentarea oficială a primei conduceri a Federaţiei Române de Powerlifting.

Comitetul de iniţiativă este format din Ioan Frăţilă, Ovidiu Pânazan, Alin Tomuş, Mihaela Mih Dehelean, Gheorghe Mircescu şi John Huzu. Aceştia au beneficiat de susţinerea autorităţilor locale şi judeţene.  Preşedintele Federaţiei este Ioan Frăţila, iar ca secretar general a fost desemnat Ovidiu Pânzan.
După trei ani de la depunerea primelor documente, pe data de 1 iunie 2009 a fost eliberat certificatul de identitate sportivă, act prin care este recunoscută oficial înfiinţarea Federaţiei Române de Powerlifting ca şi structură sportivă de interes naţional şi de utilitate publică.

Asociere între opt cluburi din şase judeţe

Federaţia s-a constituit prin asocierea a 8 cluburi sportive din Alba, Braşov, Sibiu, Iaşi, Sălaj şi Constanţa. Prima competiţie care se va desfăşura sub egida Federaţiei Române de Powerlifting este Campionatul naţional de Powerlifting ce se va desfăşura la Alba Iulia în preajma sărbătoririi Zilei Naţionale a României. Aceasta este prima federaţie sportivă naţională cu sediul întrun oraş cu o populaţie de sub 100.000 de locuitori.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite