Alba Iulia: Portret. Pentru Alin Ignat muzica a devenit centrul universului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Alin Ignat muzica a devenit dintr-o joacă o pasiune, iar mai târziu o motivaţie şi plan pentru viitor. Totul a început de la serile de karaoke dintr-un local albaiulian. În localul unde, în fiecare joi, venea şi cânta aceeaşi piesă, prieteni şi deopotrivă necunoscuţi au dat verdictul: scena este locul potrivit pentru tânărul care interpreta mereu celebra piesă „Delilah”. Ştia foarte bine cântecul, deşi nu vorbim des

 „Ştiam o singură piesă, Delilah. Cu timpul la sfaturile celor care era prezenţi la aceste seri am început să mai învăţ şi alte piese, tot de ale lui Tom Jones”, a povestit Alin. Timp de patru ani, tânărul a continuat să repete şi să înveţe piese din repertoriul internaţional după care a decis că era momentul să facă următorul pas.

Preselecţia pentru Mamaia

Sigur pe sine şi motivat de dragostea pentru muzică, Alin s-a hotărât în 2008 să participe la preselecţia pentru Festivalul de la Mamaia. Puţin mai timid decât alţi candidaţi care veneau în faţa juriului după ani de studiu al muzicii, albaiulianul nu s-a lăsat intimidat şi s-a bazat pe calităţile sale vocale de care devenise conştient. „Am consultat site-ul concursului şi m-am prezentat la preselecţia de la Braşov. Am fost foarte fericit când m-am văzut pe lista celor admişi în competiţie, asta după ce iniţial primisem un telefon prin care eram informat că am fost respins”, a explicat Alin.

Primele ore de canto

Mamaia 2008 a fost primul festival şi totodată prima apariţie pe scenă a tânărului din Alba Iulia. După preselecţie a decis că era momentul să apeleze la specialişti pentru ore de canto, care apoi au devenit indispensabile în viaţa sa. „Odată ce am început aceste ore, am pornit la drum cu festivaluri mai mici în toată ţara”, a declarat Alin. El este cursant al Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia. Aproximativ două ore pe zi sunt dedicate studiului muzicii, iar repertoriul său pentru moment cuprinde doar piese consacrate.

Muzica a dat alt sens vieţii

Alin consideră că personalitatea sa a rămas aceeaşi chiar dacă viaţa sa s-a schimbat, iar monotonia nu mai există. „Trebuie să fac unele concesii, gen examene amânate, dar nu consider că eu m-am schimbat în vreun fel. Poate alţii au altă părere, deşi nu cred. Înainte aveam un program care se repeta: şcoală, casă, prieteni, însă acum călătoresc mult şi mi-am făcut şi mai mulţi prieteni”, a mai spus tânărul cântăreţ. În general Alin se descrie ca fiind o fire sociabilă. „Îmi place foarte mult să am prieteni, să mă distrez şi nu în ultimul rând îmi place foarte mult muzica. Aş face aproape orice pentru muzică”, a completat acesta.

Întrebări şi răspunsuri:
Cum a fost când ai apărut prima dată în public?
A.I. „Cu siguranţă cel mai frumos moment a fost începutul, la Mamaia. Sentimentul care l-am avut pe scenă a fost unic şi imposibil de uitat. A fost ceva nou. De acolo am pornit şi acolo a fost practic imboldul, eram foarte emoţionat ceea ce nu mă lasă să uit acel concurs”.
Ce altceva vrei să mai faci pe lângă muzică?
A.I. „Acum sunt în anul III la facultatea de drept de la Universitatea Babeş–Bolyai din Cluj-Napoca. Vreau să termin facultatea şi intenţionez să merg spre magistratură, chiar dacă va fi foarte greu. În ceea ce priveşte muzica, la anul vreau să investesc în propriile mele piese şi chiar într-un videoclip”.

Ce îi place: „Îmi place foarte mult să ies, să călătoresc, să descopăr lucruri noi, oameni noi, locuri noi. Îmi place să ascult muzică, să mă joc pe calculator şi asta fac ori de câte ori am un răgaz. Îmi plac maşinile şi să joc fotbal, deşi timpul nu îmi prea permite. Totodată îmi place să ies cu prietenii, să merg în cluburi şi să dansez. Iubesc animalele şi trebuie să menţionez că am trei câini acasă”.
Ce nu-i place: „Nu îmi place deloc monotonia sau să ies în aceleaşi locuri în fiecare zi. Nu îmi plac oamenii care mint şi care sunt falşi şi prefăcuţi. Nu îmi place nedreptatea în orice context ar fi asta şi din nefericire ne lovim de ea în fiecare zi. Ar trebui să mai schimbăm unele aspecte”.

Profil:
Născut: 10 aprilie 1987, la Alba Iulia
Educaţie: Liceul Horea, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia, Profil – filologie
Student la Facultatea de Drept, Universitatea „Babeş–Bolyai” din Cluj-Napoca
Familie: necăsători
t

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite